Rundt 50.000 personer gikk i parade over landemerket Harbour Bridge i Sydney søndag for å markere den siste dagen av Worldpride-feiringen.

– Dette er utelukkende en flott feiring og det er symbolsk for å føre folk sammen, det er jo det en bro gjør, sa statsminister Anthony Albanese, som var blant dem som deltok i paraden søndag.

Pyntet med regnbueflagg og fargerike klær strømmet folkemengden over Harbour Bridge med det ikoniske Operahuset i Sydney rett til venstre for seg.

Sydney er den første byen på den sørlige halvkule som har vært vertskap for Worldpride, en global festival som feirer LHBT-samfunnet. Den 17 dager lange feiringen sammenfalt også med at det er fem år siden Australia lovfestet retten til å inngå likekjønnede ekteskap.

– De siste 17 dagene har vist samhold og feiring av mangfoldet i det australske samfunnet og sendt et signal til verden om at vi blir beriket av det, sa Albanese.

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.