En hvit varebil kjørte fredag ettermiddag i rasende fart på mennesker som satt ved en fortauskafé i Brussel. Seks personer ble lettere skadet. Sjåføren ropte «Allahu Akbar» fortalte vitner.

Hln.be viser video av varebilen. Videoen blir delt på Twitter:

Den belgiske avisen siterer vitner fra stedet:

“Vi bare nøt utekafeen. Det var ganske fullt. Plutselig kjørte en hvit varebil opp i rasende fart, og svingte fra side til side. Vi måtte hoppe mot veggen. I den andre gaten traff sjåføren en kafé og så kjørte varebilen vekk i full fart», sa et vitne på Radio 1.

«Jeg hørte et høyt smell og så varebilen krasje inn på utekafeen, folk fikk panikk, skrek og lå på gulvet,» sa vitne Nabil, en ansatt i en Nike-butikk i nærheten.

«Vi har åpnet en etterforskning av fakta der en hvit varebil kjørte inn i en utekafeen. Gjerningsmannen blir for tiden sporet opp, sier Willemien Baert, talsmann for statsadvokaten i Brussel. Motivet til gjerningsmannen er foreløpig ikke kjent.

Kjøretøyet til gjerningsmannen skal ha blitt funnet i Middaglijnstraat, noen kvartaler fra åstedet. Politiet bekrefter at den hvite varebilen blir kontrollert som en forholdsregel av Tjenesten for rydding og destruksjon av eksplosiver, ifølge Hln.be.

Terrortrusselnivået i Brussel heves fra 2 til 3 (alvorlig) idag melder Organet for koordinering og trusselanalyse (OCAD).

Standaard.be

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.