Nye asylsøknader på bordet: Direktør i UDI, Frode Forfang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

To blindpassasjerer på et afrikansk skip som anløp Tyssedal i Hardanger søndag, er blitt tatt hånd om av politiets utlendingsenhet.

Blindpassasjerene fra et afrikansk land ankom Norge søndag, og ble anholdt av norsk politi.

De to hadde tatt seg om bord på lasteskipet i løpet av natten mens det lå til havn i Vest-Afrika (et ikke nærmere spesifisert land).

De hadde så holdt seg skjult seg i fartøyets pumperom i ti dager før de ble oppdaget, ifølge VG.

– Det viser seg at de hadde kommet seg om bord på natten, så hadde skipet reist fra Vest-Afrika mot Norge, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til VG.

Neste stopp: Oslo for å innlevere søknad om asyl i Norge 

Blindpassasjerene blir nå tatt hånd om av Politiets utlendingsenhet og transportert til Oslo. Der skal de søke asyl, ifølge en melding fra Vest politidistrikt på Twitter.

– De hadde ikke mat, kun tilgang til vann, så de var i relativt dårlig forfatning da de ble funnet. De ble tatt vare på av kaptein og mannskap, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til avisen.

Skipet fraktet sand fra Sahara som skulle brukes til jern og malm, opplyser operasjonslederen.

Det er ikke oppgitt noe om hvilke grunner de vil anføre for sin søknad om asyl og opphold i Norge.

Men slik den norske praksisen for håndtering av slike asylsøkere nå er, vil det uansett være stor sjanse for at de blir i landet i lang tid, enten søknaden godkjennes eller ikke.

(NTB)

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

;

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.