Pakistansk Taliban kunngjorde onsdag at de vil starte en ramadan-offensiv mot sikkerhetsstyrkene i landet etter å ha tatt på seg ansvaret for et angrep som skal ha drept minst seks soldater.

Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) er den pakistanske fløyen av Taliban. De deler røtter med det Taliban som tok makten i Afghanistan sist år. De siste månedene har de trappet opp aktiviteten etter at de brøt en avtale om våpenhvile fra november ifjor på grunnlag av en påstand om at de Pakistan hadde krenket vilkårene den ble inngått på.

– Våroffensiven vil starte den første dagen i den for muslimer hellige måned ramadan, og vil være rettet mot de pakistanske sikkerhetsstyrkene og deres samarbeidspartnere, sa Mohammad Khorasani, talsmann for TTP.

– Denne operasjonen vil inkludere martyrdød, bakholdsangrep, snikskyting, minelegging og andre målrettede angrep, la han til.

TTP presser pakistanske myndigheter til å tillate at deres soldater skal kunne vende tilbake til sine hjemsteder uten å bli møtt av sanksjoner. Dette kommer etter at afghansk Taliban har bedt ikke-afghanske krigere om å forlate Afghanistan.

Våroffensiven ble annonsert etter at Taliban i grenseområdet nær Afghanistan, drepte minst seks og ifølge dem selv, såret mer enn 30 pakistanske soldater.

TTP ble dannet i 2007 og kastet atommakten Pakistan inn i en periode med ustoppelig vold inntil de etter en større offensiv, ble tvunget til å gjemme seg på den andre siden av den pakistansk-afghanske grensen i 2014.

Fastemåneden ramadan inkluderer større ustabilitet og flere voldelige aksjoner fra muslimske aktører, enn resten av året, ifølge forskning på politisk motivert vold.

– Ramadan er den fromme måneden for ‘Jihad-o-Qital’ (jihad og drap). Himmelens dører forblir åpne for dem som oppnår martyrdøden gjennom jihad. Maulana Bashir Ahmad Khaki, fremtredende pakistansk sunni-leder

Pakistani Taliban Announce Ramadan Offensive Against Security Forces

Taliban gjør narr av utenriksminister Anniken Huitfeldt

 

 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.