Kent Andersen skriver bok om strømkrisen og vi vil gjerne høre hva vi har i vente. Kommer forholdene til å normaliseres eller er prisoppgangen kommet for å bli? Det er del av det grønne skiftet, svarer Kent. Når prisene er høye er det overskudd nok til å finansiere det grønne skiftet. Det ville dct ikke vært under normale forhold. Nå kan man si at grønn kraft er konkurransedyktig. Det er den selvsagt ikke. Det er en kunstig oppskrudd pris.

Vi hører allerede refrenget: Krigen i Ukraina er skyld i de høyre prisene. Det betyr at vi skal lide for Ukrainas skyld. De lider mye, da må vel vi kunne tåle litt høyre priser?

Berlingske uttrykker dette i klartekst på lederplass i dag. Avisen går ikke for total boikott av russisk olje og gass. Det vil svi, men langt fra så mye som ukrainernes lidelser.

Med en slik sammenligning kan de rettferdiggjøre hva som helst.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.