Foto: AP/Jeff Chiu

Det amerikanske justisdepartementet mener at Google har misbrukt sin dominans på internettsøk til å begrense konkurranse.

Justisdepartementet offentliggjør tirsdag et søksmål mot teknologigiganten Google, oppgir en anonym kilde til nyhetsbyrået AP.

Både politikere og forbrukerorganisasjoner har lenge anklaget Google for å misbruke sin dominerende posisjon i markedet når det gjelder nettsøk og markedsføring til å hindre konkurranse og håve inn inntekter.

Kritikere mener at det trengs strukturelle endringer for å få Google til å legge om sin atferd, og at det ikke er nok med regler og milliardbøter som selskapet er blitt ilagt i Europa de siste årene.

Søksmålet er regjeringens mest markante trekk i arbeidet for å beskytte fri konkurranse mellom ulike teknologiselskaper siden søksmålet mot Microsoft for over 20 år siden.

Saken kan bli startskuddet for en rekke saker der regjeringen vil kunne gå til retten for å hindre monopolisering og manglende konkurranse. Blant selskapene som er under etterforskning både i justisdepartementet og Den føderale handelskommisjonen, er Apple, Amazon og Facebook.

(Saken er oppdatert).


Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.