Hysterikerne som utgjør den største delen av woke-bevegelsen er ikke fornøyde med å rive ned statuer, vandalisere butikker, trakassere restaurantgjester, saksøke folk i hytt og pine, boikotte forfattere, sparke universitetsprofessorer og bryte sammen på grunn av parkbenker. Nei, nå skal også Gud selv kanselleres, sågar i Det Anno Domini 250. Vår Herre og Mester Ludwig van Beethoven er nemlig utropt til rasist-fascist-elitistisk cis-heteronormativ patriarkalsk undertrykker, eller hva det nå heter i moderne språkdrakt, og Hans musikk er visstnok skadelige. Dermed erklærer Interlude religionskrig, og fyrer av en ladning virkelig tung skyts. Carlos Kleibers versjon av femte symfoni med Wien-filharmonikerne er min absolutte favoritt blant hundrevis av gode innspillinger. Herved er de krenkede småbarna advart og kan gjemme seg i et safe room, og vi andre kan skru opp lyden og nyte Hans vidunderlige Skaperverk i fred og ro.

Les også