Thorkel Jens Thorkelsen (1867-1945)
Carte de visite (?) i Nasjonalbiblioteket.

Denne fotografen er ellers spesielt kjent for sine håndkolorerte prospekter fra Kristiania/Oslo. Det er opplyst at han var Harriet Backers (1845-1932) elev i 1895, det samme år hun passerte de 50, og bildet kan være tatt omtrent samtidig.

Eilif Peterssen (1852-1928) malte dette portrettet av Harriet Backer (olje på tre, 71 x 95 cm, Nasjonalmuséet i Oslo) i 1878, da hans modell var rundt 33 år gammel. Det berettes at Eilif Petersen fridde til den syv år eldre Harriet Backer hele to ganger – noe hun avviste, visstnok med den begrunnelse at hun var alt for begavet til å gifte seg.

Harriet Backer er stedt til hvile sammen med sine foreldre på Vår Frelsers gravlund i Oslo, like ved gjerdet mot Ullevålsveien i det nordvestlige hjørnet. Et stykke unna finner vi også hennes søster, pianisten og komponisten Agathe Backer Grøndahl (1847-1907).

(Foto: Kaspar Hauser)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.