Kunstbilde

Ivan Nikolajevitsj Kramskoj (1837-1887)
Olje på lerret, 36,2 x 29 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva
Russisk titel: Портрет А.И.Куинджи – Portrjet A.I. Kuindzji.

Ivan Kramskoj var en svært dyktig portrettmaler, og dette vises kanskje best i hans fremstillinger av kunstnerkolleger.

Arkhip Ivanovitsj Kuindzji (1842-1910) er, ved siden av Ivan Sjisjkin og Isaak Levitan en av Russlands fremste (og kanskje mest særpregede) landskapsmalere i siste halvdel av 1800-tallet. Hans bilder er ofte presentert her på Document, sist for temmelig nøyaktig ett år siden, da hans maleri Aj-Petri var utlånt til en utstilling i Tretjakov-galleriet – og en frekkas rett og slett spaserte inn og tok det med seg. Men saken ble raskt oppklart, og bildet sikret uten at det hadde fått vesentlige skader.

Les også

Les også