Nytt

Theresa May tar til orde for strengere kontroll med innhold på nett. Hun vil at teknologiselskapene selv tar ansvaret for å fjerne skadelig innhold.

Det bekymringsfulle ved slike oppfordringer er den lettheten de fremsettes med. Som om meninger kommer med en ferdig varedeklarasjon. Empiri viser at islamistpropaganda ofte får ligge i fred, mens kritisk omtale av islam støter på problemer.Teknologiselskapene har lettere for å slå ned på det de kjenner enn det ukjente.

Ytringsfriheten blir i realiteten outsourcet til teknologiselskapene. Det er en ansvarsfraskrivelse fra politikere som Theresa May og Angela Merkel.

Storbritannias statsminister Theresa May tar til orde for strengere kontroll med teknologi som kan misbrukes av terrorgrupper og kriminelle.

– Teknologiselskaper må fortsatt gjøre mer og ta ansvar for å stoppe ulovlig og skadelig innhold på nettet, sa May da hun holdt sin tale til Verdens økonomiske forum i Davos.

Hun nevnte meldingsappen Telegram spesifikt som en teknologisk plattform som er blitt «hjem til kriminelle og terrorister».

Teknologibransjen kan simpelthen ikke være passivt vitne til at plattformene deres misbrukes til å legge til rette for «barnemisbruk, moderne slaveri og spredning av terror- og ekstremistinnhold», advarte hun.

– Vi må gå lenger slik at innhold av denne typen fjernes automatisk, sa May. (NTB)