Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan synes det burde produseres flere tyrkere. 76 millioner er tydeligvis ikke nok og han legger ansvaret på kvinnene. Familieplanlegging og prevensjon er ikke for muslimer, sier Erdogan. Kan han ikke bare importere flere muslimske migranter eller ta tilbake noen av de millionene av tyrkere nå bosatt i Europa? Planlegger han storeksport av tyrkere til Europa?

«I will say it clearly… We need to increase the number of our descendants,» sa han i en tale i Istanbul.

«People talk about birth control, about family planning. No Muslim family can understand and accept that!

«As God and as the great prophet said, we will go this way. And in this respect the first duty belongs to mothers.»

Ja, stort klarere får man vel ikke sagt det. Han har selv fire barn og synes sikkert han er et eksempel til etterfølgelse.

 

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan salutes supporters as he addresses an election rally ahead of the upcoming June 7, 2015 general election in Golbasi, Ankara, Turkey, Friday, June 5, 2015. The overarching drama of the election has been whether Erdogan’s Justice and Development Party, or AKP, will win a strong enough majority to change the constitution and put Erdogan at the unquestioned pinnacle of Turkish politics in a new presidential system.(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Nei, nei – verdens overbefolkningsproblem gjelder da ikke OSS! Det må bli flere muslimer, mener Erdogan.

Kurven er ikke bratt nok for presidenten som ønsker seg flere undersåtter:

 

tyrkia befolkning

Hva mener FN? Er det fremdeles for få tyrkere i verden?

In Monday’s speech in Istanbul, the Turkish leader placed the onus on women, particularly on «well-educated future mothers», to not use birth control and to ensure the continued growth of Turkey’s population.

Hm, dette høres kjent ut. Var det ikke noen som mente det samme for en 70 års tid tilbake?

He has also urged women to have at least three children, and has said women cannot be treated as equal to men.

The Turkish Statistical Institute says that the country’s fertility rate was 2.14 children per woman in 2015, which is just above the replacement level and half the rate in 1980.

Despite this decline, Turkey’s fertility rate is one of the highest in Europe and the country’s relatively young population (compared with other European countries) is still growing. The population is just under 80 million.

Det er en sjarmerende og ansvarlig kar som EU har overgitt seg til. Akkurat en slik tankegang vi ønsker oss i fremtidens Europa: Kvinnen tilbake til hjemmet for å produsere masse barn. Helst muslimske sådan.

The Telegraph   BBC