Interlude

mel.gibson.jpg

Det er snakk om å lage en film om folkemordet på armenerne og Mel Gibson skal være interessert i en rolle. Derfor har en tyrkisk forening startet en kampanje for å få Gibson til å takke nei, slik de greide med Sylvester Stallone.

Det er det tyrkiske nettstedet TodaysZaman som forteller at foreningen med det utrolige navnet The Foundation for the Struggle Against Baseless Allegations of Genocide (ASİMED) har startet en slik kampanje. Stiftelsen ledes av en historieprofessor; Savaş Eğilmez, ved Atatürk-universitetet i Ankara. Savaş Eğilmez mener å vite at armenere har samlet inn 100 mill. dollar som de har sagt seg villige til å investere i et filmprosjekt om folkemordet, og Gibsons produksjonsselskap, Icon, skal være interessert.

Savaş Eğilmez håper de skal greie å avskrekke Gibson fra å ta en rolle.

Eğilmez noted that a similar situation occurred recently when Sylvester Stallone announced his plans to play a role in a new film adaptation of the book «The Forty Days of Musa Dagh.» After a campaign led by ASİMED in which more than 3,000 e-mails were sent to Stallone, the actor declined the role. «Stallone decided not to act in this film after the e-mail campaign we led. The European press also expressed concerns about the book’s accuracy. We have begun sending documents about the truth of the situation to Gibson. We started an e-mail campaign to urge him to decline the role and to not allow this film to be shot at his production company. What we are facing is a new slander campaign on the level of the ‘Midnight Express’. Everyone needs to be sensitive and aware on this topic. We need to put pressure on this famous actor by telling him the truth of the matter,» stated Eğilmez.

Gibson urged to reject film with Armenian allegations