Nytt

Pakistans tidligere statsminister Benazir Bhutto mener statsråden for religiøse saker, Ejaz ul-Haq bør ta sin hatt og gå etter at han rettferddigjorde angrep på Salman Rushdie.

Bhutto, som lever i eksil, sa uttalelsene var en skam for både Pakistan og islam. Ul-Haq har siden benektet at han rettferdiggjorde at en selvmordsbomber tok livet av Rushdie. Uttalelsene falt i nasjonalforsamlingen.

Bhutto har spesiell grunn til å kritisere ul-Haq. Han er sønn av militærdiktatoren Zia ul-Haq, som fikk hennes far, Zulfiqar Ali Bhutto, hengt. Ul-Haq var også den som lot sharia får større innpass i Pakistan.

Ms Bhutto said: «The minister … son of a previous military dictator who had patronised extremist groups, had done a great disservice both to the image of Islam and the standing of Pakistan by calling for the murder of foreign citizens.» Mr Ul-Haq is the son of Mohammad Zia ul-Haq, who in 1977 overthrew prime minister Zulfiqar Ali Bhutto, Ms Bhutto’s father.

Ulema-rådet i Pakistan har som svar på Sir-tittelen til Rushdie, bestemt at Osama bin Laden skal æresbevises med tittelen Allahs sverd.

In Pakistan, Allama Tahir Ashrafi, the head of the Pakistan Ulema Council, said the group had decided to honour Osama bin Laden in response to the Rushdie knighthood. He is to be given the title of Saifullah, or Sword of God.

Bhutto condemns Rushdie attack