Kategori: Interlude

Interlude: Guilmant fra Notre Dame

Det ser heldigvis ut til at det formidable orgelet i Notre Dame klarte seg gjennom brannen tidligere denne uken med bare mindre skader. Likevel vil det vare lenge før sjeforganist Olivier Latry kan gjenoppta sitt arbeid i katedralen, som det vil ta flere år å restaurere. Latry regnes for en av verdens fremste utøvere av […]

Les mer»

Interlude: Kvintettkos med Beethoven op. 29

Det er alltid kos med kvintetter, og virkelig fantastisk blir det når de er komponert av Gud selv. Englene som spiller er Hausmusik-ensemblet.

Les mer»

Interlude: Bach – Himmelskönig, sei wilkommen

I anledning den nært forestående påsken hører vi palmesøndagskantaten (BWV 182) av Johann Sebastian Bach. Vi hører Montréal Baroque under ledelse av Eric Milnes.

Les mer»

Interlude: Irgens-Jensen – symfoni i d-moll

I dag er det 50 år siden Ludvig Irgens-Jensen gikk bort. I den anledning hører vi hans dramatiske symfoni fra 1942, med Bournemouth Symphony Orchestra og Bjarte Engeset.

Les mer»

Interlude: Hovhaness – Chahagir

Bratsjverket Chahagir ble skrevet i begynnelsen av Alan Hovhaness’ såkalte armenske periode, der han etter å ha fått sin til da ikke-etnisk-inspirerte musikk nedsablet, søkte inspirasjon fra kaukasiske og østlige tradisjoner. Resultatet er noen av de flotteste komposisjonene fra forrige århundre.

Les mer»

Interlude: Aftensang med Schubert op. 64 nr. 1

Schubert skrev sangen Wehmut / Die Abendglocke tönet for tenor- og basskvartett. Verket blir enda mer overjordisk beroligende for fullt mannskor. Jörg-Peter Weigle dirigerer Leipzig kringkastingkors herreseksjon.

Les mer»

Interlude: Roussel – Aria for obo og piano

Albert Roussel fyller 150 år i dag, og hva passer bedre enn å feire ham med hans deiligste lille komposisjon? Hans Roerade og Jet Röling spiller for oss.

Les mer»

Interlude: Glazunov – Vår

Endelig er det tid for dette verket.

Les mer»

Interlude: Argerich (11 år gammel) spiller Mendelssohn

Ja, den daværende arveprinsesse Martha av Musikkens rike var bare 11 år gammel under denne innspillingen.

Les mer»

Interlude: Pleyel – cellokonsert

Ignaz Pleyel huskes i dag stort sett som pianobygger, men han var ekstremt populær (og produktiv) som komponist i sin samtid. Cellokonserten i C-dur er et av hans mange forfriskende og underholdende verk. Ivan Monighetti er solist med Akademie für alte Musik Berlin.

Les mer»