Nytt

Voldsforskere beskyldes for forsknings­svindel: «Hadde som formål å sverte politiet»
Forskningsprosjektet som ligger til grunn for politivoldssaken i Bergen stemples i en ny bok som svindel.

Kommentar

Kosen er problemet
Myndighetenes myke linje binder deres hender og gjør det umulig å ta det oppgjør med volden som de hevder er deres mål.

Sakset/Fra hofta

«Når Sverige begynner å ligne Afghanistan»
Svenskene selv begynner nå for alvor å innse hva de har stelt til i sin egen nasjon. I en avis trekkes en parallell til et av verdens desidert verste og mest utrygge land: Afghanistan. Hvor ille kan det egentlig bli fremover?  

Nytt

Sverige vil ha politisamarbeid med Norge i innsatsen mot terror
– Det er viktig for vår motstandskraft mot terror at vi nå øker politisamarbeidet med Norge, sier innenriksminister Mikael Damberg.

Nytt

Fire tiltalt etter skyting mot leilighet. Politiet: Bare flaks at ingen ble drept
Fire menn er tiltalt etter en skyteepisode på Fjellhamar i Lørenskog i fjor der en mor og en sønn ble truffet av skudd gjennom et stuevindu i fjor.

Nytt

TV 2 frifunnet for ærekrenkelser mot kirurg
I Oslo tingrett ble TV 2 dømt for ærekrenkelser mot hjernekirurg Per Kristian Eide. Nå er kanalen frifunnet i lagmannsretten.

Nytt

EU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes
EU-domstolen sier handelsstanden må pålegges å merke mat som er produsert i israelske bosetninger i okkuperte områder.

Nytt

Nav: Trygdeskandalen kan vokse – kan gjelde lengre tid og flere ytelser
Nav setter i gang et større arbeid for å finne ut om trygdeskandalen strekker seg lenger tilbake i tid og er mer omfattende enn det som så langt har vært…

Sakset/Fra hofta

Britiske forskere varsler mini-istid i 2030
Et forskningsprosjekt ledet av Valentina Zharkova på Northumbria University i Newcastle viser at solens magnetiske aktivitet kan lede til en periode med sterkt redusert solflekkaktivitet fra 2021, og vil innlede…
trondheim tinghus

Nytt

Trønder dømt til forvaring i 15 år for seksuelle overgrep mot barn. Var tiltalt for 40 overgrep
En mann i 40-årene fra Trøndelag er dømt til 15 års forvaring i en stor overgrepssak. Mannen var tiltalt for overgrep mot over 40 jenter.

Nytt

Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet
I planen for utbygging og finansiering av veier og kollektivtrafikk i Oslo og Akershus, er målet å få inn 3,6 milliarder kroner i bompenger i år. Men fritakspasseringene utgjør nå…

Nytt

Elever skal trene på demokrati i enda flere fag
Norske elever skal øve på demokrati også i matematikk, gym, musikk og naturfag når alle skolens fag blir nye til neste høst.

Nytt

Ville drepe «så mange ikke-troende som mulig»
En stor politiaksjon med 170 politifolk fant sted i utenfor byen Offenbach, nær Frankfurt tirsdag morgen. Politiet raidet tre leiligheter og pågrep tre IS-terrorister. Sprengstoff og kjemikalier ble funnet i…

Nytt

Nordisk Motstandsbevegelse kan stå bak anti-jødisk hærverk i Norden
Hærverket i Danmark, Norge, Sverige og Finland i forbindelse med krystallnatten var trolig koordinert og ment som en maktdemonstrasjon, tror terrorforsker.

Nytt

Kontroll på grensen mellom Sverige og Danmark
Det danske politiets grensekontroll av reisende fra Sverige til Danmark startet tirsdag. Politiet sjekker biler, tog og ferjer med mål om å få tak i kriminelle.

Nytt

Israels lange arm: Islamsk Jihad-leder drept i Damaskus
Samme natt som Israel drepte leder for Islamsk hellig krig i Gaza, tok de ut en annen leder i Damaskus. 

Nytt

Taiwan får nye amerikanske jagerfly innen 2026
De 66 amerikanske F-16-flyene som Taiwan har kjøpt av USA, ventes levert før utgangen av 2026, opplyser Taiwans forsvarsminister.

Sakset/Fra hofta

Hillary antyder at Brexit skyldes russisk innblanding
Hillary Clinton antyder at grunnen til at britene stemte nei til EU i 2016 var russisk innblanding. Hun angriper Boris Johnsons regjering for ikke å ville publisere en rapport om…

Nytt

Leder for Islamsk Jihad drept i dristig operasjon i Gaza
Militante palestinske grupper skjøt tirsdag flere raketter mot Israel etter at en leder i gruppa Islamsk hellig krig ble drept i et israelsk luftangrep.

Sakset/Fra hofta

Å stikke hånden i islamkritikkens eget vepsebol
Å stikke hånden i et vepsebol, kaller en venn det å kritisere, forsvare og omtale SIAN uten den forventede hyllest, slik jeg nylig gjorde i Document. 😉

Nytt

«Saft og boller»: Politiet i Malmö inviterer kriminelle ledere til møte: – Vi vil ikke at du skal dø
Politiet i Malmö skal invitere kriminelle til et møte etter all skytingen de siste dagene. Tiltaket hånes på sosiale medier.

Nytt

Erna Solberg vil utrede forbud mot homoterapi
Statsminister Erna Solberg mener å utrede et forbud mot såkalt homoterapi er en god idé. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener på sin side det er unødvendig.

Sakset/Fra hofta

Sverige-galskapen: Ble kjæreste med SD-politiker, forvist fra Socialdemokraterna
Den svenske sosialdemokraten Nina Burchardt forelsket seg i «feil» person. Hun ble nemlig sammen med SD-politikeren Johnny Skalin, og erfarte at der gikk grensen for det offisielle Sveriges hyllest av…

Nytt

Enda en skyteepisode i Malmö: Politiet fant gutt med skuddskader og en bil med kulehull
Knapt to døgn etter at en 15-åring ble skutt og drept og en annen gutt ble kritisk skadet, ble enda en gutt mandag kveld funnet skutt i Malmö.

Nytt

FN-topp vil behandle kjøttspisere som røykere: «Vil de spise kjøtt, får de gjøre det utenfor»
FNs tidligere klimasjef Christiana Figueres vil at kjøttspisere skal behandles som røykere: – Vil de spise kjøtt, får de gjøre det utenfor restauranten.

Nytt

IS tar ansvaret for veibombe i Kirkuk som skadet italienske soldater
Den islamske staten (IS) tar på seg ansvaret for en veibombe som søndag skadet fem italienske spesialsoldater mens de oppholdt seg i nærheten av militære kjøretøyer ved Kirkuk i Irak.…
Vil forby kjøttmeis

MDGs orntologiske talsmann Ørne-Asleik Elvebleststuen legger idag frem forslag om å forby kjøttmeis i Norge. Vi i MDF går nå inn for å innføre kjøttfri meis i norsk natur, sier…

 
IS-mødre vant søksmål: Nederland dømt til å hente hjem IS-barn

Nederland må aktivt forsøke å hente hjem IS-barn fra leirer i Syria så raskt som mulig, slår en nederlandsk domstol fast. Men staten kan la mødrene bli igjen.

 
Politiet henlegger saken etter at far og sønn hevdet seg angrepet av rasister. Familien har fått avslag på opphold

Politiet henlegger saken etter at en far og hans sønn ble angrepet på Hønefoss i oktober. Familien har enda en gang fått nei til opphold i Norge.

 
Tyrkia deporterer over 700 IS-krigere: – Vi er ikke noe hotell for andres IS-krigere. UD: Ingen nordmenn

Tyrkia har startet hjemsendingen av 737 utenlandske IS-krigere. Det er ikke kommet beskjed om at det er noen nordmenn blant dem, opplyser UD.

 

Kort

Danmark, Sverige, Storbritannia, Spania og Latvia har dessuten besluttet ikke å slukke FM-nettet. Nettavisen
60 personer gikk løs på hverandre da tyrkere og kurdere deltok i et masseslagsmål i Herne, Nordrhein-Westfalen, mandag kveld. Delstaten har vært vitne til flere lignende gnisninger etter Tyrkias invasjon i Nord-Syria. Bild  
Statens kompensasjon til pelsdyrbøndene som ble tvunget til å legge ned virksomheten, er et svik, et ran og en skam, skriver Elin Ørjasæter i Nettavisen.  
Uten olje rammes transporten av mat og andre livsnødvendigheter, og noe slikt ville føre til hungersnød, flyktningkatastrofer, politisk kaos og med all sannsynlighet kriger, skriver Harald Birkevold i Stavanger Aftenblad. Synes de dette er en akseptabel konsekvens? spør han.
Klima blir religion, konstaterer – med rette – kommune­styre­representant for KrF i Rælingen, Simon Friis Larsen, på NRK Ytring. Selv bøyer han seg ikke for den religionen.
Det pågår åpen islamisering, skriver Hege Storhaug Aftenposten. Antallet muslimer øker, og fundamentalistene jobber for å styrke islam.
En fornuftig 15-åring har oppdaget at meningsløs skrolling på mobil­telefonen skaper farlig avhengighet. «Det er på tide at vi opplever verden utenfor skjermen», skriver hun i Aftenposten
Høyre er utradert i Nord-Norge, skriver politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim i Nettavisen. Han anfører «vedvarende politisk uro og mistillit til sentralmakten i denne delen av landet» som en faktor.
«Den beste og mest nøyaktige vitenskapen er ikke meninger, men fakta», bullshitter Greta Thunberg (eller PR-apparatet hennes) på Facebook. Nettavisen
«Hvordan havnet 26 norske barnevernssaker i Strasbourg?» spør Thea W. Totland i Aftenposten.
Historisk kirke brenner i Nederland

Kirken i Hoogmade brenner ned.  

Kultur

Interlude: Stair – Minuet

Istanbul (AsiaNews) – The State Council has decided that the ancient Church of Saint Savior Chora, be returned “to its initial cult”, that is to be used as a mosque. The pro-government newspaper “Yeni Şafak” reported this yesterday. Orthodox Christians and Catholics fear that this decision could set a precedent for the Hagia Sophia, also under the threat of being transformed from a museum into a mosque. The Church of St. Savior of Chora was built in the fifth century, and is located in the western district of Istanbul of Edirnekapı. It is one of the most splendid examples of Byzantine art, and still preserves mosaics and frescoes. Only since 1511 was it used as a mosque by the Ottoman Turks. In 1945 it was transformed into a museum until today….   Turkey: Istanbul’s fifth-century Chora church turned into a mosque, government claims it was originally a mosque

Sitatet

Det satsas på att byggas jättefina lekplatser till barnen men vi som har småbarn vågar inte gå dit ändå. (...)

Lekplatserna används som offentlig urinoar, föräldrar hittar narkotika, kanyler, använda kondomer och så vidare. Tror ni att vi vågar låta barnen leka där?

Det satsas på att bygga ett fint centrum. Vi vågar inte gå dit ändå. Risken att utsättas för rån eller liknande är för hög. När jag vaknar på morgonen är det första jag gör att kolla om jag har någon bil kvar. Om jag ska gå ut med mitt barn lämnar jag värdesaker hemma, om jag ska åka buss gör jag det innan mörkret faller. När jag kommer hem från jobbet sent måste jag först kolla så inga “gäng” står i närheten och sedan skynda mig hem för att inte bli rånad.

 

Vestmanlands Läns Tidning Det är värre än ni tror:

. Til artikkel »