Nytt

Den franske politimannen som tok et gissels plass, er død
Politimannen som tok gisselets plass under terrorangrepet i den franske byen Trebes, er død, opplyser innenriksministeren. Arnaud Beltrame ble 45 år.

Kommentar

Om kapitulasjon av retorisk territorium
Regjeringens unnskyldning for Listhaugs Facebook-post var moralsk og saklig sett helt unødvendig, den var taktisk uklok, og den ser ut til å kunne berede veien for en fremtidig innsnevring av ytringsrommet i norsk politikk. Skal dette kunne forhindres, må regjeringspartiene, og spesielt Solberg, raskt motvirke de rådende tendenser.

Sakset/Fra hofta

Fem videregående skoler i Oslo får eget NAV-kontor. På skolen.
Skolene på østkanten er ved å få problemer som vest ikke kan forestille seg. Det nye er egne NAV-kontor på videregående. Noen skoler har ingen nedre inntaksgrense.

Tavle

Initiativ til Grunnlovsdomstol
I kjølvannet av Stortingets innmelding av Norge i EUs energiunion, Acer, er det tatt initiativ til opprettelse av en Grunnlovsdomstol, en domstol som kan vurdere om politiske vedtak er i…

Nytt

Støre refses av sin eks-rådgiver: - Partifolk er rasende over ikke å bli lyttet til
LO-rådgiver Jonas Bals kritiserer sin tidligere sjef Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre for hånd­teringen av Acer-saken.

Nytt

Espen Teigen: - Norsk presse er en dørmatte for Ap
Sylvi Listhaugs tidligere spinndoktor, Espen Teigen, mener norsk presse ble en dørmatte for Ap i saken som førte til hennes avgang.

Gjesteskribent

Erna strammer inn
Stortinget banket igjennom ACER sist uke, til tross for at kun 8% av folket var for beslutningen. Således fikk vi «nasjonalister» igjen  demonstrert vår avmakt overfor de tverrpolitiske globalistene.

Nytt

Islam hører ikke hjemme i Tyskland, sier 76 % i meningsmåling
Tysklands innenriksminister Horst Seehofer fikk raskt korreks av statsminister Angela Merkel da han sa at islam ikke hører hjemme i Tyskland. Men mer enn tre fjerdedeler er enige med ham.

Tavle

Høyreradikalisme blir pop
  Aftenposten har laget en video med en høyreradikal jente, Lilith Keogh (29) som har gjort promotering av seg selv og farlige meninger til en og samme sak. Hvem er…

Nytt

Juncker truer med å trekke seg
President for EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, truet torsdag kveld med å trekke seg, hvis hans stabsjef. Martin Selmayr,  blir fratatt jobben som generalsekretær for kommisjonen.

Nytt

Gisseltakeren skutt og drept av politiet
Franske medier melder at gisseltakeren i Trèbes er blitt skutt av politiet som stormet supermarkedet.

Nytt

Venstre vannet ut nikab-forbud
Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår.

Nytt

Farida (12) vant saken i Høyesterett
Høyesterett har forkastet anken i Farida-saken. Farida og familien ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2015, men har nå vunnet i alle rettsinstanser.

Sakset/Fra hofta

Live-rapportering fra gisselsituasjon i Frankrike
Minst to personer er drept i gisselaksjonen i Sør-Frankrike. Et titall mennesker er såret, og politiet frykter å finne flere ofre. Følg direkterapporteringen her.

Nytt

Sjefredaktør for Vårt Land sagt opp
Styret i Mentor Medier, som eier Vårt Land, sa fredag opp sjefredaktør Åshild Mathisen. Mathisen fikk egentlig samme beskjed sist torsdag, men valgte å bli sittende og orientere avisen. Siden…

Nytt

Minst to drept på supermarked – ropte «Allahu akbar!»
Minst to personer er drept og åtte personer holdes som gisler på supermarkedet i Trèbes sørvest i Frankrike.

Nytt

Tusener melder seg inn i Frp etter Listhaug-bråk
Sylvi Listhaug måtte gå av som justisminister, men Fremskrittspartiet opplever en voldsom medlemsvekst i kjølvannet av saken. De siste ti dagene har Frp fått over 3.400 nye medlemmer. Knappe 2.900…

Nytt

Erna strammer inn statsrådenes ytringsrom på sosiale medier
Erna Solberg tillater ikke lenger statsrådene å drive sololøp på sosiale medier. Nå skal alle ytringer være innenfor det som er de tre partienes avtalte rammer.
Elev knivstukket utenfor Røyken vgs, havnet på sykehus

En elev ved Røyken videregående ble knivstukket inne på bussen utenfor skolen fredag morgen og havnet på Drammen sykehus, melder Drammen Tidende. Politiet fant blod på stedet. En antatt gjerningsmann…

 
Kulturrevolusjonen i den politisk korrekte skolen

Praksisen fra den kinesiske kulturrevolusjonen har altså trengt inn i svensk offentlig barneoppdragelse og blitt en nødvendig del i realiseringen av det multikulturelle samfunnet, den svenske, urbane, politisk korrekte middelklassens…

 
Hva er det som splitter?

Det nagende spørsmålet er: Hvem kan vi egentlig stole på i en verden hvor lederne faller hverandre i ryggen for å ivareta snevre egeninteresser? Vi tror ikke på forklaringen om…

 
Oslo-rektor slår alarm om gjenger: - Jeg er faktisk redd vi skal miste kontrollen

Romsås-rektor Jarle Dukic Sandven i Oslo varsler om unge gjengmedlemmer som nærmest terroriserer nærområdet og tvinger barn til å selge hasj på ungdomsskoler.

 

Kort

Dagbladet forsøkte å gi Listhaug ansvaret for at Jonas Gahr Støre fikk livvaktbeskyttelse av PST, skriver George Gooding. Nettavisen
Adrian Lamo (37) som angav Bradley Manning til FBI i 2013 for å ha lekket titusener av militære dokumenter, er funnet død i Wichita, Kansas.  washingtonexaminer.com Manning, who now identifies as a woman, was sentenced to 35 years in military prison, but that sentence was commuted by former President Barack Obama before he left office.
Gamle kirker i Norge er i elendig forfatning. Kulturminner kan gå tapt. NRK Rogaland
Byggebransjen i Bergen mener myndighetene ikke gjør nok mot de kriminelle aktørene, og vil selv ta opp kampen for å avdekke dem. Ønsker ikke å ende opp som skrekkeksemplet Oslo. TV 2
34.443 norske pass, som er svært attraktive for kriminelle og terrorister, ble stjålet eller mistet i 2017. TV 2
Inne på gatekjøkkenet på Gulset rettet en mann pistol mot gjester og tok ladegrep. Politiet
Diakonhjemmet skal bygge 124 nye omsorgsboliger på Vinderen i Oslo. I den forbindelse vil bystyret fjerne 100 parkeringsplasser. Nettavisen
Skal demente vike for asylsøkere? spør Rita Karlsen. Beboerne på Manglerud-hjemmet har vært kasteballer før, og risikerer å bli det igjen. HRS.
Stortinget gir bort Norges suverenitet over energiressursene til EU i ACER-saken med en grunnlovsstridig fremgangsmåte, skriver advokat Joakim Stensland i Nettavisen.
Gutter trenger fedre, skriver Sigurd Skirbekk, som viser til at «72 prosent av amerikanske mordere på nittitallet hadde vokst opp uten familiekontakt med sine fedre». Forholdet til far en en prosess som gjør gutter til menn. Aftenposten
Unikt vitnesbyrd fra den flerkulturelle skolen

Skolebyråden og skolenes tilsynsmyndighet forsøkte å forhindre at Susanne Wiesinger, som underviser ved en ungdomsskole i Wien, fortalte usminket om skolehverdagens flerkulturelle virkelighet. Se den unike reportasjen fra tenketanken Addendum.

Kultur

Interlude: Godard – Barcarolle

Når båtmigranter tar Jesusbarnets plass i julekrybber, er det knapt til å undres over at de også blir gjenstand for kunstneres interesse. Her står den kinesiske kunstneren Ai Weiwei 12. mars 2018 fremfor sin seksti meter lange installasjon utstilt ved Sydney-biennalen, som forestiller et høyt antall migranter i en gummibåt. Er ikke dette snarere enn et ikon først og fremst et symbol på Europas dumskap? Foto: David Gray / Reuters / Scanpix.

Sitatet

Dette er verste politiske avisa ytterst til høyre jeg har sett. (...)

Jeg synes dere er mye dårligere og verre en Klassekampen. Alt hat mot venstre siden. Jeg stemmer selv Høyre, men det makkverket dere skriver. Vi ser jo i debatter dere har er det så ytterste til høyre nesten nazitilstader. Om å gjøre å sverte demokratiet vi har i verdens beste land😡

TT

. Til artikkel »