Nytt

Mor og tre barn drept i Angered, Gøteborg
En familie på fire – mor og tre barn, alle under 10 år, ble torsdag funnet drept i en leilighet i Angered som sto i brann. Det bare brannen som…

Kommentar

Verden skrur seg ned
Noen ganger finnes det ikke enkle svar. Vesten må erkjenne det i forhold til Midtøsten hvor krig og konflikt eskalerer. Vesten er selv fylt av bitre konflikter, mer bitre enn på lang tid. Konflikter har en tendens til å hekte seg i hverandre.

Sakset/Fra hofta

Leder for den frie verden? Knappest
Med Donald Trumps entré på den internasjonale scenen har mange utropt Angela Merkel til den frie verdens leder. Langt i fra. Denne innbilskheten må man til psykologien for å forklare.

Nytt

Når konfrontasjon gir prestisje
Noe av problemet med muslimske ledere er at konfrontasjon er ett av deres sterkeste kort. Det gir dem prestisje. Dette er en holdning også venstresiden deler. Det er svært vanskelig…

Nytt

Clintons korrupsjon
Clintons korrupsjon er omfattende.Det samme er den skjødesløse behandlingen av statspapirer. Da FBI ville etterforske løy Hillary FBI og justisdepartementet opp i ansiktet. Hun visste at justis dekket henne.

Tavle

Halve historien
Tallrike kommentatorer er, ikke med urette, bekymret over de pågående lovendringene i Polen som vil gi regjeringen rett til å utnevne og avsette dommere. Men de forteller ikke hele historien.

Nytt

Netanyahu mener EUs Israel-politikk er galskap
Israels statsminister Benjamin Netanyahu langer ut mot EUs Israel-politikk og kaller den for galskap. Uttalelsen falt under et møte med ledere fra Ungarn, Tsjekkia, Polen og Slovakia i Budapest onsdag.

Nytt

Peter Springare: - Hele Politi-Sverige holder på å resignere
Politiorganisasjonen slår sprekker, lojaliteten til ledelsen er tynnslitt, skriver Peter Springare. Politiet har mistet kontrollen og voldsmonopolet i 23 no-go-områder.

Nytt

Trussel om mega-demo ved Tempelhøyden får Israel til å godta USA-kompromiss
Islamske ledere drømmer om å mobilisere til storming av Israel pga Tempelhøyden. Enhver handling tolkes som endring av status quo, selv når Israel forsvarer seg etter politidrap.

Nytt

Miniskjørt-kvinnen ble løslatt - vil vi se fler?
Den nå verdensberømte modellen Khulood som vandret rundt i Saudi-Arabia iført miniskjørt ble arrestert etter at videoen av henne som ble lagt ut på Snapchat ble kjent. Aviser over hele…

Nytt

Trump innstiller støtte til moderate syriske opprørere
Trump-administrasjonen innstiller støtten til moderate opprørere som bekjemper president Bashar al-Assad, sier tjenestemenn til Washington Post.

Innenriks

Kjøkkensjef får erstatning etter at hotell ble asylmottak
En tidligere kjøkken­sjef ved Ronda­blikk høyfjells­hotell får erstatning fordi han måtte slutte da hotellet ble gjort om til asyl­mottak. 17 andre ansatte varsler at de også vil gå til søksmål.

Nytt

En av to uten jobb i Vest­tyskland har migrasjons­bakgrunn
Offisiell tysk statistikk viser at 43,1 % av de arbeidsledige og 52,6 % av de trygdede i Tyskland har migrasjons­bakgrunn. Årsaken er lave kvalifikasjoner hos mange migranter. Deres antall øker.

Nytt

Brussel truer med å frata Polen stemmeretten
Visepresident i EU-kommisjonen, Frans Timmermans, truer med å frata Polen stemmeretten hvis ikke regjeringen skrinlegger planene om domstolsreform. Men det er en tom trussel, for det krever enstemmighet.

Nytt

Flere overgrepsskandaler i den katolske kirke
I et verdensberømt katolsk guttekor i Regensburg ble gutter i 10-11 års alder utsatt for fysiske og seksuelle overgrep i 60- og 70-årene.

Nytt

Frankrikes forsvars­sjef trekker seg etter konflikt med Macron
Frankrikes forsvarssjef Pierre de Villiers trekker seg etter å ha blitt irettesatt offentlig to ganger av president Emmanuel Macron for sin kritikk av de store forsvars­kuttene som denne planlegger.

Nytt

Tyrkia: -Jihad betyr å elske nasjonen
Tyrkias nye skolepensum sier farvel til Charles Darwin og utviklingslæren og hilser jihad velkommen – som en del av den patriotiske ånden. Republikken er i ferd med å fjerne sine sekulære…

Nytt

Anarkister knuser butikker i Athen
Vandalismen startet med en protestmarsj mot at domstolen ikke ville la en av aktivistene få anke saken sin. Etter demonstrasjonen gikk gruppen av ekstreme anarkister løs på glassfasadene til de dyre…
Kastet væske i ansiktet på ambulansepersonale

Med det høye antallet syrangrep i London de siste årene så er det all grunn til å være redd når tre maskerte menn kaster væske i ansiktet på deg. En…

 
Lavutdannede migranter forblir lavutdannede

Først skulle vi kjøpe idéen om at asylsøkerne i realiteten var en ressurs for Europa. De var høyutdannede og nesten klare til å gå rett inn i ledige jobber, bare…

 
Ap til kamp mot følgene av egen politikk

Jonas Gahr Støre forkynte på TV2-nyhetene søndag at kamp mot arbeidsledigheten blant ungdom blir blant Arbeiderpartiets hovedsaker. Det blir i tilfelle et oppgjør mot følgene av partiets egen politikk.

 
Qatar, Saudi Arabia to Islamize One of Europe's Greatest Cathedrals

It is self-destructive and surreal that Spanish secularists — those who claim to care about separation of church and state — are now supporting Muslim supremacists in their «reconquista of…

 

Kort

I Dagbladet er man skandalisert over at sortimentet inneholder bl.a. Gamla Cabernet Sauvignon – som forresten er tilgjengelig på polutsalg i Oslo (Sandaker, Thereses gate, Steen & Strøm og Aker Brygge), Stavanger (Verksgata og Straensenteret), Stryn, Surnadal, Molde, Volda, Arendal, Askvoll, Randaberg, Sandnes, Svolvær, Stokmarknes og Sortland.
USA var et splittet samfunn fra før, og er det fortsatt under Trump, sier Norges ambassadør til USA Kåre Aas i VG.
Vi kan stanse terroren hvis vi vil, skriver sikkerhets­politisk rådgiver Øystein Steiro sr. i Adresseavisen.
Kari Aarstad Aase redegjør ikke desto mindre for migrasjonens politiske drama med en konsis og velinformert tekst i VG, som ikke skjemmes av annet enn bruken av ordet «flyktninger».
Nitten døde migranter fra Egypt er blitt funnet i den libyske ørkenen 400 kilometer sør for Tobruk. Reuters
VG holder vareopptelling over jobbene som forventes å bli borte med den teknologiske utviklingen. Informasjonen vil være glemt idet neste integrerings-alkymist snakker om å få asylanter ut i jobb.
«Flyktninger» flytter i hopetall fra distriktene til Oslo, viser SSB-tall – ikke minst de som er dårlig integrerte, skriver Klassekampen.
Trump har gjort journalistikken til folkets fiende, klager Amedia-direktør Stig Finslo i en røys med Amedia-aviser, herunder Oppland Arbeiderblad.
En 52 år gammel straffe­dømt marokkaner risikerte å bli lynsjet etter å ha drept en 18 år gammel egypter med to skru­trekker­stikk i hjertet på Piazza Tirana i Milano, innen ti politi­patruljer grep inn. Seksti migranter forhindret utryknings­personellets arbeid. Corriere della Sera
2,5 millioner kroner har det kostet at 71 personer studerte ved Medinauniversitetet i Saudi-Arabia.  GP
- Europa vil bli arvet av helt andre mennesker

Mark Steyn gjør en fortegnelse over de barnløse statslederne i Europa, og minner om den prekære demografien i verdensdelen. Temaet er overmåte viktig, men nesten ingen snakker om det. Hvorfor?

Kultur

Sitatet