Innenriks

Ap vil ha forbud mot arrangerte ekteskap
Arbeiderpartiet vil neste uke legge frem et forslag som forbyr ikke bare tvangsekteskap, men også arrangerte ekteskap.

Kommentar

Uenigheter på høyresiden må frem i lyset
Det er neppe fornuftig å stikke under en stol at det er betydelig uenighet på høyresiden. Resett har flagget en klar sympati for Putin, men skriver ingenting egenprodusert om Trump eller Israel. Hvor er de vestlige verdiene?

Sakset/Fra hofta

Kulturkampens nye konservative stjerne
Hvordan har det seg at en konservativ, kristen canadisk psykologi­professor i 50-årene som ber de unge om å skjerpe seg og stå for noe, har skapt seg et verdenskjent navn?

Gjesteskribent

Vi som elsker Amerika – tross alt
For mange av oss er USA både venn og hoggestabbe. Uten USA hadde vi i Norge enten hatt tysk eller russisk som hovedspråk.

Nytt

Sannhetsministeriet vil bestemme
Når Washington Post prøver sannhetsgehalten i Trumps utsagn er det som når Fanden leser Bibelen. Det ligger en politisk uenighet bak som WP underslår.

Nytt

Bombeangrep mot marked sør i Thailand
Minst tre sivile ble drept og 22 såret i et bombeangrep mot et marked i Yala sør i Thailand, ifølge politiet. Bomben var plassert foran en bod som solgte svinekjøtt.

Sakset/Fra hofta

Helge Lurås: Angrer ingenting i Grande-saken
Det har haglet med kritikk mot Resett for presseetiske overtramp i dekningen av Skei Grande-saken, men ansvarlig redaktør Helge Lurås angrer nesten ingenting: – Nei, ikke noe vesentlig.

Nytt

– Muslimsk innvandring er et problem for alle
En dyster konsekvens av muslimsk masseinnvandring er importen av antisemittisme. Likevel reiser jødiske ledere i Europa sjelden problemstillingen. Men nå gjør Romas sjefsrabbiner Riccardo Di Segni nettopp dét.

Nytt

Høyre: 21 varsler fordelt på 12 personer
– Nå må vi rydde opp – og denne ryddejobben skal vi gjøre skikkelig, sier Solberg.

Nytt

To knivstukket i Oslo
Gjerningspersonene er på frifot etter at to personer ble knivstukket på Holmlia i Oslo søndag kveld. De to skal ikke være alvorlig skadd.

Nytt

SPD sier ja til å forhandle med Merkel
Det tyske sosialdemokratiske partiet SPD har med knapp margin vedtatt å starte regjeringsforhandlinger med statsminister Angela Merkels CDU.

Nytt

Økende migrasjon til Spania
Migrasjonen til Spania fra Algerie og Marokko var over dobbelt så stor i 2017 som året før, viser statistikk fra EUs grensebyrå Frontex. Mennesker smugles som narkotika med hurtige motorbåter.

Nytt

Norske soldater deltok i kampen mot terroristene
Norske soldater bisto afghanske politistyrker under angrepet mot luksushotellet. Minst 18 personer ble drept og en nordmann er brakt i sikkerhet.

Sakset/Fra hofta

Da er det bevist: Menneskerettigheter er ikke universelle
Ta vel imot FNs delegasjon anno 2018 i form av UN Human Rights Council, som skal passe på dine og mine ukrenkelige menneskerettigheter samt sørge for deres globale utbredelse. Her…

Nytt

Hvis førstelinjen ryker
Ansatte i 80 franske fengsler streiker i protest mot dårlig sikkerhet og lav lønn, og de krever flere ansatte.

Nytt

Banket opp og ranet på bussen i Oslo
Det er farlig å være ung mann i Oslo. Særlig hvis man beveger seg ute alene på nattestid. Ranerne står ikke nødvendigvis og gjemmer seg bak et hushjørne, de kan…

Nytt

Østerrike sender 600 ekstra politifolk til grensen
Det østerrikske innenriks­departementet har kunngjort at grense­politiet sør i landet skal styrkes med 600 mannskaper. Disse skal kunne iverksette svært omfattende grense­kontroller på timers varsel.

Gjesteskribent

Svenskarnas godhetsmani och storhetsvansinne
Inget land av Sveriges storlek uppvisar samma besynnerliga kombination av skuldkänslor, godhetsmani och storhetsvansinne. I höstvindarna dansar många små löv, men bara det svenska lövet tror sig kunna vända vinden.
Kunstnerisk sololøp av en selvsentrert penisdyrker

Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes’ fellesarbeider er ikke et kunstnerisk samarbeide mellom to likeverdige parter, men et sololøp av en selvsentrert penisdyrker.

 
Kvinne i retten for hatefulle ytringer i Bergen

Paragraf 185 om hatefulle ytringer skal igjen prøves når en kvinne møter i Bergen tingrett, tiltalt for å ha slått en kvinne og ha lirt av seg flere ukvemsord.

 
Tyrkia har rykket inn i Syria for å knuse kurderne

Den tyrkiske statsminister Binali Yldirim sier tyrkiske styrker har gått inn i kurdisk område av Syria. Det er høyt spill. USA blir nødt for å svare.

 
Taliban ville lære «inntrengerne» en lekse

Minst seks personer er døde etter at et hotell i den afghanske hovedstaden Kabul ble stormet av væpnede menn. En norsk borger var på hotellet under angrepet.

 

Kort

USA vil utvikle små og lette atomvåpen slik at de militære har større valgmuligheter i en krisesituasjon. Russland og Kina satser på atomvåpen som del av sin strategi og USA må kunne svar. Wall Street Journal
Stadig flere svensker tar arabisk for å kunne fungere bedre på jobb. Nyheteridag.se
Allt fler svenskar lär sig arabiska. På två år har antalet arabiska-kurser på Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässleholm gått från en kurs per termin till nio kurser per termin. Det uppger P4 Malmöhus.   
Donald Trump har lyktes i å gjøre store forandringer i USA, skriver USA-korrespondent Anders Magnus hos NRK.
46 % av tyskerne ønsker at Merkel går av straks. Die Welt
Ingen «enslige mindreårige flyktninger» ble returnert til hjemlandene fra Tyskland i 2017, ei heller vanekriminelle marokkanere. Die Welt
Utenlandske statsborgere utgjør i underkant av 9 % av befolkningen i Italia, men står bak 37,5 % av anmeldelsene for seksual­forbrytelser. For vinnings­forbrytelser er andelen 40,8 %. Corriere della Sera
Svenska kyrkan i Västerås kaller Jesus for «hen». Sveriges Radio
Oljefondets verdi kan falle med 40 prosent ved en ny finanskrise, sier fondets sjef Yngve Slyngstad: – Som samfunn er vi nødt til å ta inn over oss at dette fondet kan få enormt stor endring i verdien. E24
Europa kan få en kraftig økning i antall «klimaflyktninger» med den globale oppvarmingen, skriver Nettavisen (NTB).
«I løpet av de siste månedene har det tegnet seg et bilde av at innvandrerungdom fra Oslo øst reiser rundt på Østlandet i aktiv søken etter etnisk norsk ungdom som de kan jakte på, true og banke opp», skriver Maria Zähler hos Resett.
Peterson: «Gotcha!» (23:04) – plukker fra hverandre feministiske og postmodernistiske premisser

Red. har fanget opp at Jordan B Peterson er et navn. Han har prydet forsiden av Morgenbladet og flagrer gjennom youtube-universet. Bil er en fin anledning til å lytte. Peterson…

Kultur

På livets grunn

Hel ved

I en avkrok på Hedmarken bodde en ung mann, nygift. Ikke lenge etter døde han i en arbeidsulykke. På Hedmarken greier man seg med få ord. Når man skal ta mål av en manns liv, kan alt reduseres til noen øyeblikk, en enkelthendelse. Akkurat som i sagalitteraturen. Når du får høre at Håvard «stod på kne ved skibsbordet, for føttene var hogget av ham», så skjønner alle at Håvard var en tøffing. Håvard på Hedmarken var også en staut kar. Hans aldrende nabo sa at Håvard hadde kommet forbi mens han kløvde ved. Håvard sa: «Vedkløveren din har for svak motor, men jeg har en kraftigere i garasjen.» Håvard tok vedkøveren, byttet motor, og gav den tilbake til naboen. Nå virker den perfekt. Like etterpå døde Håvard. Det nye huset skulle selges. Den gamle la til noen få ord om hvem som hadde bodd der. En mann som så problemet ditt, og grep inn. Om en praktisk mann som holdt ord. Men han brukte ikke disse ordene. Han fortalte bare historien om vedkløveren. Sagaen om Håvard nådde aldri avisene. Men et lite sted på Hedmarken vil huske ham lenge.       http://heimskringla.no/wiki/Olav_Tryggvessons_saga                          

Sitatet

Samtidig viser ferske sifre fra Migrationsverket at Löfven-regjeringen bevilget 135. (...)

529 oppholdstillatelser i 2017, en økning på 32 prosent siden Fredrik Reinfeldt ble stemt ut av regjeringskontorene, skriver Fria Tider.

 

. Til artikkel »