Kategori: Bokanmeldelse

«Håndbok for unge antirasister»: En gjeninnføring av raselære

«Håndbok for unge antirasister» er en bok som gir normale, anstendige mennesker dyp innsikt i hvordan ekstremistiske aktivister tenker: De ønsker å gjeninnføre raselære som grunnlag for å bygge en ny type samfunn. «Antirasisten» skal dele inn menneskeheten i to kategorier: hvit og ikke-hvit, hvor den ene har skylden dersom den andre ikke lykkes.

Les mer»

En modig kvinne

Et lettlest og medrivende bok om og fra en modig kvinne, som fremstår som en klassisk individualist, et menneske som velger sitt eget liv og setter personlig frihet høyt.

Les mer»

«Arbeiderpartiets maktspill» – en bok om alt og ingenting

Ja, Ap er og var et parti opptatt av makt. Hva skulle det egentlig ellers være? Problemet med boken er at vi forventer en slags avsløring, og så kommer gamle historier.

Les mer»

Forfatter Victor Davis Hanson: Derfor stilte Trump, derfor vant han valget i 2016

Historiker og professor Victor Davis Hanson leverer med boken «The Case for Trump» en omfattende og dyptpløyende analyse av hvordan Trump kunne bli valgt til USAs 45. president.

Les mer»

Zeshan Shakar: Mannen bak sløret

Den viktigaste eigenskapen i den feminine hoffstaten er korridorsmartness. Den gatesmarte vinn gatene. Den korridorsmarte vinn departementskorridorane. I realiteten er det dette Shakars to innvandrarromanar handlar om: den mystiske overgangen mellom det å vere gatesmart og det å bli korridorsmart – og del av den nye, herskande nasjonen.

Les mer»

Joseph Ratzinger, pave Benedikt: kristentroens og fornuftens forsvarer

Sommeren er velegnet til å kaste seg over tykke bøker, og journalisten Peter Seewald har gitt meg sjansen til gangs: 1150 sider om Joseph Ratzinger, bedre kjent som tidligere pave Benedikt.

Les mer»