– Fra å være stasjonære kystjegeroperatører som driver i fjæresteinene med Hellfire-missiler, skal vi nå satse på droneutvikling, sier nestkommanderende i Kystjegerkommandoen, Andreas Sunde, til Harstad Tidende.

Kystjegerne er Sjøforsvarets ører og øyne langs kysten, med base på Trondenes i Harstad. Avdelingen har vært truet med nedlegging, men nå varsler Forsvaret at den isteden skal styrkes.

Hele Forsvaret skal fremover satse på droneutvikling, men i Sjøforsvaret er det kystjegerne som hovedsakelig vil stå for utviklingen.

– KJK har ikke landet på hva som skal være den såkalte fremtidsdronen, eller hva den konkret skal gjøre, men vi har startet med en drone, RQ-20A Puma. Det er fordi vi skal drive med operasjoner. Da kan vi allerede begynne med andre systemer slik at vi får satt strukturen, for eksempel vedlikehold, sier Sunde.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.