En mann fra Italia ble syk med feber, sår hals, tretthet og hodepine etter en ferietur til Spania, og da mannen oppsøkte lege, ga testene overraskende resultat: Mannen testet positivt for både Covid-19, apekopper og HIV.

I en artikkel publisert i tidsskriftet Journal of Infection uttaler forskere fra University of Catania at den 36 år gamle mannen, som ikke er identifisert, er den første noensinne som har blitt smittet med Covid-19, apekopper og HIV – samtidig.

Ifølge artikkelen hadde den smittede mannen tatt to doser av Pfizers mRNA-vaksine mot Covid-19, den siste dosen var i desember 2021. Han fikk deretter Covid for første gang i januar 2022. 2. juli ble han syk av Covid igjen. Samme dag fikk han utslett på venstre arm. Dagen etter utviklet han små smertefulle og væskefylte blemmer på magen, underbena, ansiktet og setemusklene. Blemmene fortsatte å spre seg og 5. juli ble mannen innlagt på infeksjonsavdelingen ved universitetssykehuset i Catania. Der testet han positivt for apekopper. Han testet deretter positivt for HIV-1, en infeksjon som forskere antar er relativt ny, ettersom mannen testet negativt for HIV så sent som i september 2021.

Mannen skal ha opplyst at han hadde ubeskyttet sex med en mann under sin reise i Spania. Forskerne understreker i sin rapport at samleie er den dominerende smittemåten, og de anbefaler derfor en fullstendig såkalt STI-screening (STI = seksuelt overførbare infeksjoner) hos pasienter med diagnosen apekopper.

Forskerne understreker i sin artikkel at helsevesenet må være klar over at infeksjoner med Covid-19 og apekopper kan oppstå parallelt. Samtidig påpeker de at den 36 år gamle mannen er det eneste anmeldte tilfellet så langt hvor noen har fått apekopper, Covid-19 og HIV samtidig, og at det dermed mangler tilstrekkelig bevis for at kombinasjonen av virusinfeksjoner «kan forverre pasientens tilstand».

Den tredobbelt syke mannen fikk forlate sykehuset 11. juli og ble deretter isolert hjemme.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.