Den demokratiske senatoren Joe Manchin sier han vil stemme mot en økonomisk tiltakspakke hvis den inkluderer klimabestemmelser eller skatteøkning for de rike.

Manchin informerte demokratenes senatsleder Chuck Schumer om kravene torsdag. De setter en stopper for demokratenes håp om å få på plass en pakke innen august, i god tid før valget i november.

Ifølge Schumer vil Manchin kun støtte en pakke som er begrenset til å presse ned prisen på legemidler og utvide statlig støtte for å kjøpe helseforsikring.

I desember stemte Manchin mot en omfattende lovpakke for infrastruktur og klimatiltak. Dagens pakke på 1.000 milliarder dollar er en mindre versjon av tiltakspakken fra desember, som var på 2.000 milliarder dollar.

Manchin ønsker ikke tiltak som forverrer amerikanernes levekår, ifølge demokratens talsperson Sam Runyon. I juni opplevde USA den høyeste prisveksten på 40 år med en inflasjon på 9,1 prosent.

– Senator Manchin mener det er på tide at ledere legger sine politiske agendaer til side, revurderer og tilpasser seg de økonomiske realitetene landet står overfor for å ikke å ta grep som heller bensin på inflasjonsbålet, sier han.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.