Durek Verrett sier at han forstår at hans synspunkter kan være urovekkende for nordmenn, men mener dette tar fokus vekk fra et rasismeproblem i Norge.

– Jeg forstår at mine synspunkter kan være urovekkende for folk i Norge. Men å bruke det til å se bort ifra rasismen i Norge viser det virkelige problemet, skriver Verrett i kommentarfeltet på et innlegg publisert på Instagram-kontoen Rasisme i Norge, som har nær 35.000 følgere.

Han oppfordrer videre til å spørre folk med en annen hudfarge om hvordan rasisme oppleves.

– Endring kan ikke skje før vi begynner å erkjenne det som blir unngått å snakke om, skriver Verrett videre.

Instagram-kontoen Rasisme i Norge har publisert et støtte-innlegg til Verrett og prinsesse Märtha Louise. Det skjer etter at de to tidligere denne uka fortalte i en livesending på Instagram om at de har fått både hat og dødstrusler etter at de offentliggjorde at de har forlovet seg.

– For det første vil de ikke ha en svart mann i kongefamilien. Det har aldri vært noen svarte i historien til de europeiske kongefamilien, så det er en veldig stor sak, sa Verrett i sendingen, ifølge den svenske avisen Expressens referat.

VG anklager Venstres Abid Raja Verrett for «å dra rasekortet» og mener det egentlig er Verretts uttalelser og virke som sjaman som har høstet kritikk.

– Verrett sa at kvinner som har sex med mange partnere, har avtrykk i vagina, og at han kan kurere dem. Hvert et eneste hår på meg reiste seg da jeg leste det. Slikt vekker enormt sinne, ikke bare hos meg, men hos mange i de tusen hjem i verdens mest likestilte land, sier Raja, som sier at det også er naturlig at nordmenn har reagert på Verretts påstander om å kunne kurere kreft.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.