FrPs nestleder Ketil Solvik-Olsen mener budsjettsprekken på nærmere 30 prosent for karbonfangstprosjektet ved Norcem Brevik bør vurderes på nytt. − Vi bør ikke ta kostnadene og la andre land ta gevinsten.

Solvik-Olsen var torsdag morgen gjest i Politisk kvarter på NRK. Budsjettsprekken på 912 millioner fikk ham til å tenke 15 år tilbake på «Månelandingen» til regjeringen Stoltenberg.

− Dette viser at vi, nok en gang, har satt i gang med noe som man tidligere omtalte som en «Månelanding», men som fort ender opp som en kræsjlanding.

− Det er en ekstremt dyr og ukjent teknologi som det er relativt liten bruk for i Norge, men det er selvsagt mange andre land som synes det er helt greit at vi tar kostnadene og de får gevinsten.

− Vi bør heller bruke disse pengene til å utvikle vår maritime teknologi og vannkraft, for å nå de klimaforpliktelsene Stortinget har vedtatt.

Les også:

Karbonfangst med milliard-sprekk

Aps nordsjøplan: Ny «månelanding»

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.