DNA-rapporten som peker på mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, er foreløpig ikke kvalitetssikret av Den rettsmedisinske kommisjon.

Mannen i 50-årene ble pågrepet 1. september for drapet på Birgitte Tengs etter at et institutt i Østerrike hadde gjort funn som kobler mannens DNA til åstedet.

TV 2 skriver at rapporten fra instituttet foreløpig ikke har vært til behandling hos Den rettsmedisinske kommisjon (DRK), som har som oppgave å kvalitetssikre erklæringer og uttalelser som gis av sakkyndige i straffesaker.

– En årsak til at vi ikke har fått den, kan være at det er utenlandske sakkyndige som har skrevet rapporten, og at de ikke er pålagt å sende den inn til oss. Når det brukes norske sakkyndige, er det vanlig at rapporten sendes til oss i kommisjonen samtidig som politiet mottar den, sier Hans Geir Eiken, leder av genetisk gruppe i DRK.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere, annet enn å si at det er sannsynlig at de får rapporten til kontroll. Det må likevel skje etter initiativ fra rettsaktørene i Norge.

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂