Irans nyvalgte president Ebrahim Raisi sier at han ikke vil forhandle med omverdenen om landets missilprogram eller Irans støtte til militser i andre land.

På sin første pressekonferanse etter valgseieren fikk Raisi spørsmål om atomforhandlingene som nå pågår i Wien.

– Vi støtter selvsagt forhandlinger som sikrer våre nasjonale interesser, men vi er ikke villige til å forhandle for forhandlingenes skyld, sa han.

På spørsmål om han er villig til å møte USAs president Joe Biden, var svaret «nei».

– Biden må oppheve sanksjonene først for at Iran skal se på ham som troverdig, sa Raisi.

Den nyvalgte presidenten fikk også spørsmål om Irans forhold til erkerivalen Saudi-Arabia. De to land brøt de diplomatiske forbindelsene i 2016, men den siste tiden har det vært tegn til tilnærming.

– Fra Irans side ser vi ingen hinder for å gjenåpne ambassadene, vi ser ikke noe i veien for å knytte bånd til Saudi-Arabia, sa han.

Den ultrakonservative 60-åringen ble også konfrontert med fortiden og fikk spørsmål om da han i 1988 ifølge Amnesty International medvirket til henrettelsen av anslagsvis 5.000 mennesker.

– Jeg er stolt av å være en forsvarer av menneskerettighetene. Alt jeg har gjort under min tid i tjeneste, har vært til forsvar av menneskerettigheter. Som president føler jeg meg også forpliktet til å forsvare menneskerettighetene, sa han.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!