Gammel kvinne sitter på en stol og ser ut av vinduet. Alderdom. Tiden går. Tiden flyr. Årene går. Bli gammel. Eldes. På sykehjem. Gamlehjem. Tenker. Undrer. Savn. Savner. Ensom. Trist.  Foto: Frank May / NTB scanpix

To hjemmeboende pasienter er døde på Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB). De ble overført til KCB fra sykehus etter å ha blitt syke med covid-19. De døde lørdag 27. mars og lørdag 3. april, skriver sykehjemsetaten i en pressemelding fredag ettermiddag.

I tillegg er to hjemmeboende pasienter som fikk oppdaget smitte mens de var på innlagt på helsehus, døde etter innleggelse på sykehus.

– Dødsfallene er allerede innrapportert fra sykehus og gjelder 17. mars og 4 april. En av pasientene som er døde, var fullvaksinert, skriver etaten.

I alt er 59 sykehjemsbeboere og sju pasienter på helsehus som hadde korona, døde, enten på sykehjem eller sykehus siden mars i fjor. På Kommunalt Covid-19 behandlingssenter (KBC) er totalt 20 pasienter døde med covid-19.

– Vi merker smittetrykket i Oslo og har nå 81 medarbeidere som er smittet med covid-19. Under halvparten av de ansatte har fått første vaksineringsdose og det er fortsatt en del beboere som av ulike grunner ikke er vaksinert, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten.

66 ansatte i etaten var fredag i karantene.

– De siste ukene har det også vært noen enkelttilfeller hvor fullvaksinerte beboere har blitt smittet. Det er derfor viktig at smittevernreglene følges for å redusere risikoen for at smitten kommer inn på sykehjem og helsehus, sier han.