– Vi kan inte skydda oss mot allt, men vi ska göra allt vi kan för att skydda oss, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven. Det de skal beskytte seg mot, har ingen ting med islam å gjøre, forklarer han videre. Foto: REUTERS / Johanna Geron / NTB

Svenskenes statsminister har tatt til tastaturet for å forklare terroren i Frankrike. Han forklarer at det verken er en konflikt mellom Frankrike og islam eller mellom Sverige og islam. Det finnes bare noen ytterst få ekstremister, men ut over det står samfunnet samlet, hevder Löfven.

Facebook skriver den svenske statsministeren fredag kveld at konflikten står mellom samfunnets majoritet og ekstremister.

Frankrikes ambassadör i Sverige, Etienne de Gonneville, konstaterade i SVT:s Agenda att attacken i Paris och händelserna efter den inte är en konflikt mellan Frankrike och islam. Konflikten står mellan samhällets majoritet och radikala och våldsbejakande extremister. Det är lika giltigt i Sverige.

Löfven forstår terror som løsrevet fra samfunnet, og oppfatter terrorister som ensomme ulver. Han klarer dog å nevne ordet «islamistisk», til tross for at han kun bruker ordet «islam» når han skal beskrive hva terror ikke er.

Gärningsmännen är av allt att döma motiverade av våldsbejakande islamistisk extremism.

Den typ av religiöst eller ideologiskt motiverat våld som vi nu sett i Frankrike har drabbat även vårt samhälle. I terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm våren 2017 miste fem människor livet och många fler skadades. Det som hänt i Frankrike de senaste dagarna kan inträffa även här. Vi kan inte skydda oss mot allt, men vi ska göra allt vi kan för att skydda oss. Terroristernas omänskliga mål och metoder har ingen plats i vårt samhälle.

Heller ikke på Twitter torsdag etter de bestialske drapene i Nice, klarte den svenske statsministeren å trekke kopling mellom islam og terror.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂