Nytt

Her sees nummer en og to i familiedynastiet som leder Nord-Korea. Lederen Kim Jong Un sees her med søsteren Kim Yo Jong i fredshuset i den demilitariserte sonen, 27. april, 2018. Foto: Korea Summit Press Pool / Pool via Reuters / NTB Scanpix

Kim Yo Jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un er utnevnt til fullt medlem av landets mektige politbyrå, melder statlige medier.

Kim Yo Jong har lenge vært en av storebrorens viktigste rådgivere. Nylig ble hun utpekt som medlem av Politbyrået i forbindelse med en utskiftning, ifølge den nordkoreanske avisen Daily NK.

Kim Yo Jong recently became a full member of North Korea’s politburo, which suggests that she continues to solidify her position as the country’s “No. 2.”

“Comrade Kim Yo Jong attended the expanded politburo meeting on July 2 as a full member,” a source told Daily NK on July 7. “Although there is currently no way to know exactly when she became a full politburo member, most of the officials in the meeting were aware of this fact at the time [of the meeting].”

The source further noted that the nameplate on the table in front of her read “Comrade Kim Yo Jong, Member of the Central Committee’s Politburo.”  (Daily NK)

Søsteren ble fotografert sittende som nummer to fra høyre, noe som indikerer at hyn nå reellt sett er nestkommanderende etter sin bror, Kim Jong-un. Sist uke avviste hun behovet for et nytt toppmøte med USA.

Uttalelsen kommer etter at USAs president Donald Trump denne uken sa at han gjerne møter Kim Jong-un igjen «dersom jeg mener det er nyttig». Trump har møtt Kim to ganger, og det var spekulasjoner om hvorvidt han ville prøve å få i stand et nytt møte før det amerikanske valget i november.

Det ser det altså ikke ut til at nordkoreanerne er særlig interessert i.

– Det er ikke noe behov for å sette oss ned med USA akkurat nå. Det er altfor tydelig at et eventuelt toppmøte bare vil brukt til kjedelig skryt med utspring i noens stolthet, sier Kim Yo-jong ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea. (NTB)

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!