Dag: 27. juni 2020

Princeton-universitet har bestemt seg for å fjerne tilknytningen til president Woodrow Wilson pga hans angivelig rasistiske tanker og holdninger. Det forkynte leder av universitetet lørdag.

Les Mer...

Nå har krenkelseshysteriet omsider nådd kunstlivet, et uvanlig felt med tanke på at kunstnere nærmest har hatt det som kreativt program å krenke og sjokkere publikum.

Les Mer...

Den franske kosmetikkgiganten L’Oréal vil fjerne en rekke ord fra sine hudprodukter i kjølvannet av de globale protestene mot rasisme.
I en kort uttalelse lørdag opplyser L’Oréal-gruppen at den har besluttet å fjerne ordene white/whitening, fair/fairness, light/lightening fra produktene.

Les Mer...

Bertel Thorvaldsen (1770–1844) Gips, høyde 345 cm, Thorvaldsens museum, København. Dette er å betrakte som originalutgaven av de utallige eksemplarer i alle formater og materialer av denne skulptur – som vel er en av de best kjente fremstillinger av den oppstandne Kristus (bemerk naglegapene i hender og føtter, samt lansesåret i høyre side). Gipsmodellen var […]

Les Mer...

Hvis USA skulle oppgi sin rolle som verdensmakt, må det fremtidige transatlantiske forholdet også revurderes prinsipielt, sier Angela Merkel som reaksjon på Donald Trumps kunngjøring om amerikansk troppereduksjon i Tyskland. Onsdag rettet Trump flengende kritikk mot Tysklands lave prioritering av forsvaret.

Les Mer...

En av de største danserne fra Sovjet-tidens Bolsjoj er borte. Nikolaj Fadejetsjev var solist i de fleste store ballettene, men måtte finne seg i å bli stilt litt i skyggen av sine glamorøse kvinnelige kolleger. Her ser vi ham som Armen i Khatsjaturjans Gayaneh sammen med Nina Timofejeva i tittelrollen.

Les Mer...

Pride-festivalen og Pride-flagging er blitt en tvangsforestilling. Nå går selv kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) inn for at kommunene skal ha rett til å heise Pride-flagget. Astrup sier at Pride er en feiring av toleranse og mangfold. Han har ikke fått med seg at Pride splitter.

Les Mer...

Norge har lovet 100 millioner kroner i støtte for at lav- og mellominntektsland skal få rettferdig tilgang til koronavaksiner. Statsminister Erna Solberg kom med nyheten da hun deltok på toppmøtet «Global Goal: Unite for our Future» lørdag.

Les Mer...

Transpersoner i Norge måtte fram til 2016 gjennom sterilisering for å endre juridisk kjønn. Nå ber diskrimineringsombudet om kompensasjon for de rammede. Det skriver VG. Fra 50-tallet til 2016 var praksisen slik i Norge at personer som ønsket å endre juridisk kjønn i samsvar med kjønnsidentiteten sin, måtte gjennomgå irreversibel sterilisering

Les Mer...

Krigen i Libya handler også om hvilken versjon av islam som skal vinne fram: islamismens drøm om et anti-nasjonalt kalifat eller uavhengige, suverene islamske stater. Og i bakgrunnen merkes Erdogans visjon om et Stor-Tyrkia.

Les Mer...