Nytt

Trump viser frem en forside fra New York Post mens han snakker med pressen om en presidentordre vedrørende sosiale medier i Det hvite hus den 28. mai 2020. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix.

Striden mellom Twitter og Trump har fredag nådd et høyere nivå, da mikrobloggingstjenesten har skjult en post fra presidentens Twitter-feed, som selskapet sier bryter dets regler om forherligelse av vold:

Posten er likevel ikke fjernet, siden Twitter forkynner det kan være i offentlighetens interesse at den forblir tilgjengelig.

Klikker man seg videre til den aktuelle posten, oppdager man at den kommenterer opptøyene etter at den 46 år gamle afro-amerikaneren George Floyd døde under pågripelse i Minneapolis:

Wall Street Journal siterer en kommentar til saken fra Twitter:

“We’ve taken action in the interest of preventing others from being inspired to commit violent acts, but have kept the Tweet on Twitter because it is important that the public still be able to see the Tweet given its relevance to ongoing matters of public importance,” Twitter said on its official communications account.

Trump og flere andre fremtredende republikanere har lenge hevdet at Twitter og andre sosiale medier motarbeider konservative, og presidenten undertegnet torsdag en ordre som åpner for at det kan bli nye spilleregler for sosiale medier.