Nytt

Sjefen for IT-selskapet som ble tilkalt da noen stjal 50.000 eposter fra serverne til Demokratene i 2016, sa til Kongressen bak lukkede dører at de ikke fant noe bevis for at russerne sto bak.

Shawn Henry, the president of CrowdStrike Services, told the House Intelligence Committee in late 2017 that his firm had no evidence that the alleged Russian hackers stole any data from the Democratic National Committee (DNC) servers.

“There’s not evidence that they were actually exfiltrated,” Henry said. “There’s circumstantial evidence, but no evidence that they were actually exfiltrated.”

Kongressen hadde hørt Obama-toppfolk på rekke og rad fortelle at stikk i strid med hva de hadde sagt offentlig, hadde ikke sett direkte bevis på samrøre mellom Russland og Trump-kampanjen.

De samme kongressrepresentantene hørte sjefen for IT-selskapet som undersøkte serveren si at de heller ikke fant fysiske bevis på at russerne hadde brutt seg inn eller hacket serverne.

Nå er spørsmålet om serveren igjen kommet i fokus. Hvis spesialetterforsker Bob Mueller ikke fant noe, hvis Obama-folkene heller ikke hadde sett noe, hvis it-selskapet ikke fant noe – hvem hadde interesse av å holde Russland-konspirasjonen varm?

Trump gjorde et nummer av at Demokratene ikke lot FBI se og undersøke serveren, men overlot den til et privat selskap. Men nå viser det seg at det forholder seg omvendt: FBI fikk tilbud om adgang til serveren, både fra Crowdstrike og Demokratenes hovedkontor. Men de var ikke interessert. Dette gir unektelig et helt annet perspektiv på hvem som kan ha hatt noe å skjule.

CrowdStrike’s involvement in the events surrounding the alleged DNC hack has long been the subject of controversy. Some facts about the firm’s involvement remain disputed by key players, including Henry, who told the House Intelligence Committee that he was not aware of the DNC or CrowdStrike ever denying any FBI requests related to the server hack. Henry’s testimony contradicted what then-FBI Director James Comey told the Senate Intelligence Committee in January 2017. Comey told senators that the FBI sought and was repeatedly denied access to the physical DNC servers.

Men Comey er blitt tatt i løgn flere ganger.

Henry was not the only one to contradict Comey. The DNC’s director of technology, Andrew Brown, told the House Intelligence Committee the DNC fully cooperated with every FBI request. The DNC’s IT director, Yared Tamene, told the committee the FBI never requested access to the physical servers. And Michael Sussman, the DNC’s outside counsel, told the committee that the FBI declined a DNC offer for full access to its servers.

Heller ikke Bob Mueller og hans team var interessert i å undersøke serveren. De nøyde seg med bilder.

According to Tamene, the DNC handed over images of its servers to CrowdStrike, which then handed them over to the FBI in May and June of 2016. Mueller’s final report on the Russia investigation cites these images, alongside redacted grand jury material, as the source for the allegation that Russian hackers stole the DNC emails. The FBI never examined the physical DNC servers.

En like oppsiktsvekkende detalj er at Bob Mueller & hans team aldri intervjuet Julian Assange, til tross for at Assange ble utpekt som den som hadde fått de 44.000 epostene fra russerne.

Assange har hele tiden benektet at han fikk epostene fra russerne, men som Glenn Greenwald fra the Intercept sier til Tucker Carlson: Det er ikke noe endelig bevis for at russerne ikke var kilden via mellommenn.

En annen merkverdighet er når tyveriet skulle ha skjedd. Ifølge kronologien skjedde det etter at Crowdstrike hadde overtatt ansvaret for serverne.

The company did not respond to a request to explain how the emails were allegedly pilfered under its watch and why it failed to find evidence despite closely monitoring the servers with full awareness that hackers were present.

Mueller’s indictment alleges that Russian hackers broke into a DNC server and stole emails on or about May 25 and June 1 of 2016, roughly three weeks after CrowdStrike installed its software on the DNC servers and assessed that Russian hackers had gained access.

Dette lyder, for å si det forsiktig, ikke overbevisende.

Det er blitt hevdet at tyveriet var en insider-job: En medarbeider i Demokratenes hovedkvarter var så misfornøyd at han stjal materialet og lekket det.

Seth Rich arbeidet for Demokratene og ble funnet drept utenfor sitt hjem uten tegn på røveri. Saken har vært omgitt av mange spekulasjoner.

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!