Illustrasjonsfoto: Depositphotos

Delstats­regjeringen i Nordrhein-Westfalen foreslår å forby alle som er på jobb i retts­vesenet å gå med religiøse symboler. Forbudet skal gjelde både i retts­salen og ellers ved utøvelse av offisielle funksjoner, melder den tyske allmenn­kring­kasteren West­deutscher Rundfunk (WDR):

Med denne loven blir det forbudt for dommere, jury­medlemmer, stats­advokater og andre som arbeider i retts­vesenet å gå med «symboler eller klesplagg» som «objektivt oppfattes som uttrykk for en bestemt religiøs eller livs­syns­messig oppfatning».

Forbudet er ment å omfatte både hodeslør, kippaer og kors. Et allerede eksisterende forbud mot ansikts­dekkende slør gjelder kun dommere og ansatte i retten.

Ved frem­leggingen av lovforslaget sa Nordrhein-Westfalens justis­minister Peter Biesenbach (CDU) at «religion ikke hører hjemme i rettssalen». I andre tyske delstater har det vært flere medie­rapporter om kvinnelige advokater som ønsker å gå med hijab i rettssalen, opplyser WDR.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂