Ursula von der Leyen og Ola Elvestuen. Fotografier: Annegret Hilse / Reuters og Terje Pedersen / NTB Scanpix.

Miljøminister Ola Elvestuen (V) sier at klima­ambisjonene til EU-kommisjonens nye president Ursula von der Leyen vil bidra til tydelig lederskap i klimasaken.

– Vi støtter hennes arbeid for å forsterke EUs klima­målsettinger, sier Elvestuen til NTB.

Von der Leyen sa tidligere denne uken at hun vil kutte EUs utslipp med 55 prosent av 1990-nivået innen 2030. Målet er klimanøytralitet, noe som betyr at effekten av alle gjenværende utslipp nulles ut.

– I regjeringsplattformen går vi inn for at EU øker sin ambisjon til 55 prosent, noe Norge i så fall vil etterfølge. Von der Leyens mål vil være et betydelig bidrag og vil vise enda tydeligere internasjonalt lederskap i klimakampen, sier Elvestuen.

Med drøyt halvparten av de folkevalgte i ryggen ble tyske von der Leyen godkjent som ny president i EU-kommisjonen. Hun blir første kvinne i jobben.

– For oss viser dette betydningen av enigheten med EU om felles gjennomføring som Stortinget ga sin tilslutning til i vår. Vi vil jobbe aktivt for at EU skal øke sin ambisjon til 55 prosents kutt. Med valget av henne har vi en god mulighet, sier miljøministeren.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!