Den tyske politikeren Walter Lübckes voldsomme død vil uunngåelig føre til spekulasjoner om hvorvidt det som etter alt å dømme er et drap, var politisk motivert.

Bild minner om Lübckes rolle under et folkemøte i Lohfelden ved Kassel i oktober 2015, da folk fra et lokalsamfunn med 3000 innbyggere skulle orienteres om ankomsten av 800 asylsøkere.

Lübcke, som var regjeringspresident, altså statens øverste embedsmann, i forvaltningsområdet Kassel, reagerte på den folkelige protesten blant annet på denne måten (fra ca. 0:35 i opptaket):

«Man må stå opp for verdiene. Og den som ikke forsvarer disse verdiene, kan forlate dette landet når som helst hvis han ikke er enig. Det er en frihet alle tyskere har.»

Som enhver kan høre, reagerer forsamlingen med sinne på uttalelsen.

Slik den offentlige atmosfæren har utviklet seg i Tyskland i tiden etter exodus, er det dessverre lett å tenke seg at uttalelsen kan ha gitt politiske ekstremister et drapsmotiv.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.