Geert Wilders hilser de fremmøtte under et politisk møte med tolv nasjonalpopulistiske partier i Milano den 18. mai 2019. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / Scanpix.

Når Twitter suspenderer Geert Wilders fra sin plattform fordi det nederlandske Frihetspartiets (PVV) leder postet en usminket melding om islams konsekvenser, har selskapet bak et av verdens største nettsamfunn bemerkelsesverdig nok innfridd et krav som et tyrkisk islamforbund i Nederland stilte for et halvt års tid siden.

Som det gikk frem av en AFP-melding offentliggjort i Hurriyet den 6. november i fjor, hadde Turkish Islamic Cultural Federation (TICF), som representerer 144 tyrkiske moskeer i Nederland, i et brev til Twitter den 2. november forlangt at Wilders skulle bannlyses fordi han angivelig postet hatefullt innhold.

It said Wilders’ tweets breached Twitter’s guidelines, adding: «His hate messages are being spread worldwide thanks to the platform and abilities Twitter provides him».

In a tweet in September last year, Wilders had called Prophet Mohammed a «paedophile, mass murderer, terrorist and madman.»

«We reserve the right to take any legal actions and measures necessary if you will not take action as requested within 21 days after this,» it said.

TICF’s lawyer Ejder Köse told AFP on Monday they would take legal action if nothing was done.

Köse fremholdt at Wilders meddelelser var i strid med lovverket i land som Tunisia, Marokko, Pakistan og Indonesia. TICF planla å rettsforfølge Twitter i disse landene, skrev NLTimes i november.

«Galskap», lød Wilders’ korte kommentar den gangen. En nederlandsk professor uttalte til de Volkskrant at kravet hadde små sjanser til å bli innfridd.

Ikke lenge etterpå er altså galskapen blitt virkelighet, stikk i strid med professorens forventninger. Twitter har gitt islamforbundet en hjelpende hånd med dets elektroniske jihad.

I likhet med de andre store IT-selskapene har Twitter i praksis gått til cyberkrig mot et flertall av befolkningene i Vesten, som mener at islam ikke hører hjemme her. For Facebooks vedkommende har dette som kjent skjedd i samforståelse med Tysklands statsminister Angela Merkel.

De sosiale mediene ser ut til å gå gradvis etter stadig mer innflytelsesrike konservative stemmer i Vesten, men holder seg enn så lenge unna de aller mektigste.

Det at Wilders ble tatt ut denne gangen, kan også bero på at partiet hans er blitt forbigått av Forum for Demokrati (FvD) i Nederland. Siden han ikke lenger er i det absolutte tetsjiktet av politisk ukorrekte, forventer trolig Twitter at suspensjonen ikke vil skape altfor voldsomme bølger mot selskapet.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.