Al Noor-moskeen i Christchurch, New Zealand. Foto: Martin Hunter / SNPA / Reuters / Scanpix.

FNs generalsekretær António Guterres lovte tiltak mot hatytringer da han besøkte de to terrorrammede moskeene på New Zealand.

Guterres var tirsdag på besøk i Christchurch der han blant annet snakket med muslimske ledere og ofre etter terrorangrepene 15. mars der 51 mennesker ble drept.

Utenfor Al Noor-moskeen sa han at han mangler ord for å lette sorgen og smerten. Han sa også at han ønsket å møte opp personlig for å vise sin støtte til de rammede.

Generalsekretæren var inne i moskeen i omtrent 30 minutter, og snakket han med muslimske ledere og overlevende etter terrorangrepene.

Deretter reiste han videre til Linwood-moskeen der han la ned krans og møtte flere overlevende, deriblant Abdul Aziz, som er ansett som en helt for å ha jaget drapsmannen.

Guterres er på en rundreise der han besøker flere land sør i Stillehavet, først og fremst for å markere problemer relatert til klimaendringer.

(©NTB)

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂