Donald Trump taler under National Day of Prayer ved Det hvite hus i Washington, D.C., den 2. mai 2019. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix.

USAs president Donald Trump ytret fredag kveld sin med hvordan konservative stemmer blir diskriminert i sosiale medier. Kritikken kom i form av tre meldinger på Twitter, der presidenten først minnet om ytringsfriheten og erklærte at han følger med på situasjonen:

Kort tid etterpå ble the Donald mer spesifikk, og han nevnte James Woods og Paul Watson spesielt:

I den forbindelse lenket Trump til en sak i Breitbart, der det amerikanske nettstedet kritiserer Twitter for dobbeltstandard i bekjempelsen av visse typer ytringer fra høyre- og venstresiden, der sistnevnte tillates å føre et hardere språk.

I den tredje posten nevnte presidenten spesielt utestengelsen av to videobloggere som er tilhengere av Trump:

Det blir verre og verre for konservative i sosiale medier, konkluderer Trump.

Det er ikke første gang den amerikanske presidenten tar opp dette temaet. I en Twitter-melding den 23. april hadde Trump brukt ordet diskriminering:

Like etter twitret Trump at Twitter driver politisk spill:

Senere samme dag var Trump i møte med Twitter-sjef Jack Dorsey, der helsetilstanden til den offentlige samtalen skal ha vært et av temaene.

USAs president har altså klart for seg at de store teknologiselskapene er en svært betydelig maktfaktor, og nøler ikke med selv å øve innflytelse på selskaper som Twitter.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂