Nytt

Fra en påskeprosesjon i Sevilla den 9. april 2006. Foto: Marcelo del Pozo / Reuters / Scanpix.

En mann bosatt i Sevilla er blitt arrestert i Marokko, mistenkt for å ha planlagt et jihadist-angrep i den andalusiske hovedstaden, kunngjorde Spanias innenriksdepartement onsdag.

Arrestasjonen skjedde i forbindelse med et antiterror­samarbeid mellom politi og etterretning som involverer både Spania og Marokko, går det frem av en AFP-melding som er offentliggjort i The Local.

Sevilla er kjent for sine kjempemessige påskeprosesjoner, og det er umulig ikke å tenke at de store folkemengdene som overværer dem, kan ha vært et planlagt terrormål, noe spanske myndigheter imidlertid ikke vil si noe om.

Det gjør derimot El Confidencial, som i sin tid samarbeidet med andre aviser verden rundt om Panama Papers-lekkasjen.

Anonyme kilder med innsikt i etterforskningen sier til den spanske avisen at den pågrepne mannen er en 23 år gammel IS-jihadist og student ved universitetet i Sevilla som heter Zouhair el Bouhdidi, og at det nettopp var påskeukens folkemengder han ønsket å ramme – med et selvmordsangrep.

Politiet ønsker å finne ut om 23-åringen, som ble pågrepet den 9. april etter flere måneders planlegging, har medsammensvorne, og undersøker derfor hans bekjentskapskrets.

Det er mistanke om at Bouhdidi befant seg i Marokko da han ble arrestert fordi han ønsket å ta farvel med familien sin. Til marokkansk politi skal han ha forklart at han er blitt radikalisert av IS-propaganda, som blant annet har tatt til orde for nettopp denne typen terror, og at han selv hadde kontaktet terrorgruppen i forbindelse med planleggingen.

På nettet skal han også ha lært hvordan man lager bomber ved hjelp av TATP, et stoff også kalt «Satans mor», som er blitt benyttet til jihad-terror ved en rekke andre anledninger. Gruppen som gjennomførte terrorangrepene i Catalonia i 2017, hadde laget store mengder TATP.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her