Tavle

Giotto di Bondone (ca. 1267–1337), «Jesu inntog i Jerusalem», freske i Scrovegni-kapellet, Padova. Foto: Wikimedia Commons.

Ved inngangen til påskehøytiden har Berlins katolske biskop Heiner Koch benyttet anledningen til å trekke en linje fra påskeevangeliet til aktualitetsbildet som kunne ha vært hentet fra en morosak av Karine Haaland:

Biskopen sammenligner den unge svenske klimaaktivisten Greta Thunberg med ingen ringere enn Jesus, opplyser Die Welt.

Det var på den regionale allmennkringkasteren Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) at Koch lørdag assosierte Thunbergs fredagsdemonstrasjoner, der 16-åringen har en helterolle, med Jesu inntog i Jerusalem, skriver den tyske avisen.

Han har ikke til hensikt å gjøre Greta Thunberg til en slags kvinnelig Messias, sier Koch, og legger til: «Jeg vil likevel minne om at samfunnet vårt og kirken vår fra tid til annen trenger ekte profeter, som er opptatt av misforhold og villfarelser, og som foreslår løsninger.»

Biskopen overser at det var i Guds øyne åndelige villfarelser hos mennesker Jesus var opptatt av. Det ideologer måtte anse som politiske villfarelser i stater, berører bare unntaksvis kirkens doktrine.

Den manglende ryddigheten i omgang med den åndelige og den verdslige sfæren tjener ikke de høyere makters udugelige bakkemannskap til noen ære.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!