Nytt

Sultan Hassanal Bolkiah av Brunei under feiringen av nasjonaldagen i Bandar Seri Begawan den 24. februar 2018. Foto: Ahim Rani / Reuters / Scanpix.

Brunei innfører sharia i strafferetten, og landet åpner med det for en rekke brutale fysiske avstraffelser ved brudd på islamsk lov.

Etter lovverket i det lille, reaksjonære sultanatet på Borneo i Sørøst-Asia vil homofili og ekteskaps­brudd heretter straffes med døden ved steining, og amputasjon av lemmer ved tyveri, skriver The Telegraph.

Menneskerettsgrupper reagerer med avsky, men prosessen i retning av slike avstraffelser og generelt mer islam har lenge ligget i kortene:

In comparison to its neighbours, Brunei has grown conservative in recent years, including banning the sale of alcohol and introducing stiff penalties for open and excessive Christmas celebrations, for fear that its Muslim population could be led astray.

There was widespread international condemnation when Brunei first announced the roll-out of the Sharia penal code – an Islamic legal system which prescribes strict corporal punishments – in 2014.

Brunei er på sett og vis i ferd med å bli en asiatisk miniutgave av Saudi-Arabia. New York Times skriver:

Brunei is ruled by a sultan, Hassanal Bolkiah, who lives in a 1,788-room palace and whose wealth amounts to tens of billions of dollars thanks to Brunei’s oil riches. In recent decades he has advocated a conservative vision of Islam that has clashed with the more moderate strains generally practiced in the region, and with the royal family’s own luxurious lifestyle.

Den radikale islamisten Fahad Qureshi, som Romerike politikammer i forebyggende ærend benyttet som foredragsholder om radikal islamisme i 2016, fikk under Islam Nets fredskonferanse i Oslo i 2013 en bekreftelse ved håndsopprekking fra hele forsamlingen da han spurte om de var tilhengere av dødsstraff ved steining for utroskap.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.