Nytt

Politiet og sikkerhetstjenesten i Østerrike har iverksatt etterforskning med sikte på å avklare eventuelle forbindelser mellom Christchurch-terroristen Brenton Tarrant og organisasjonen Identitäre Bewegung Österreich.

Det opplyser Kronen Zeitung.

Identitäre Bewegung er en avlegger av den opprinnelig franske militante ungdomsorganisasjonen av innfødte europeere kalt Génération Identitaire (GI), og ledes av østerrikeren Martin Sellner.

Sellners bolig ble mandag ransaket og datamaskinen og telefonen hans beslaglagt av politiet, etter at det ble oppdaget at Tarrant hadde donert ham et uvanlig stort pengebeløp – 1500 euro – og som alle andre fått en e-post med takk i retur.

Den unge aktivisten fortalte selv om det hele i en selfie-video på YouTube mandag:

Krone skriver også at innenriksdepartementet opplyser at Tarrant var i Østerrike i november, men Sellner sier at de to aldri har møttes. Sellner insisterer på at bevegelsen han leder er fredelig, og sier at han vil gi det donerte pengebeløpet, som han ikke hadde fortalt om, til veldedighet.

For Sellner og andre identitære aktivister er utsiktene til at legitime politiske ideer assosieres med en mann som drepte 50 mennesker, naturligvis ubehagelige. Sellner antyder sågar at dette kan ha vært Tarrants hensikt, og viser i den forbindelse til et avsnitt i terroristens manifest, der noe av motivasjonen for angrepet er omtalt:

To agitate the political enemies of my people into action, to cause them to overextend their own hand and experience the eventual and inevitable backlash as a result.

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz (ÖVP) sier han vil ha en full avklaring av forbindelsene som måtte finnes til Christchurch-terroristen. Det er viktig at rettsvesen og sikkerhetsmyndigheter med alle nødvendige midler kan rydde opp i disse nettverkene, sier Kurz.

Det er ikke til å komme fra at identitær-bevegelsen har tiltrukket seg politisk suspekte personer, men forbindelser til terrorisme har ikke vært påvist.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!