INFO

Document Radio med Hans Rustad og Jo Hedborg sendes kl. 10:00
Macron lodder stemningen for Draghi som EU-kommisjonens president (+)
Frankrikes president Emmanuel Macron drøfter nå med andre EU-ledere om det er bedre å utnevne Mario Draghi til EU-kommisjonens neste president enn å gjenvelge Ursula von der Leyen, avslører Bloomberg. Draghis kandidatur kan bli kinkig for Italias statsminister Giorgia Meloni.
Raker det som skjer med Trump oss i Norge? (+)
Siden presidentvalgkampen i 2016 har vi vært vitne til det største skismaet i amerikansk politikk i moderne tid. Det har eksponert forfallet i det amerikanske, så vel som det vestlige demokratiet, inklusive det norske. Og det har bidratt til å gjøre verden og Norge til et mindre trygt sted.
Doc-TV 24. april: Norge satser på hydrogen­ferger, men ungdommen ler av klima­hysteriet
I et av Norges tøffeste hav­områder, Lofoten, satser man på å redde verden ved hjelp av to store hydrogen­ferger. Men hydrogen produserer ikke energi, hydrogen er kun en kostbar energi­bærer. Alt håp er ikke ute: Ungdommen har ingen tro på klima­religionen.
Document Radio 25. april 2024
Document Radio med Hans Rustad og Jo Hedborg sendes kl. 10:00
Hvem er dødsdømte Toomaj Salehi? (+)
Toomaj Salehi er en iransk hiphop-artist som har gitt ut protestsanger om samfunnsproblemer og politikken til regjeringen i Den islamske republikken. Salehi visste at sangene hans kunne koste ham livet.
Netanyahu: – Antisemittisk mobb har tatt over USAs ledende universiteter (+)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu går hardt ut mot amerikanske universiteter hvor pro-palestinske aktivister angriper jøder på campus, der de roper «død over jødene». Det pågår en antisemittisk bølge, fastslår Netanyahu.
Klimaforkjempernes taushet om miljøskader og grusomme handlinger mot menneskeheten
Ingen vil snakke om elefanten i rommet hvor skadelig fornybar energi er for jordkloden og menneskeheten, spesielt i utviklingsland. Miljøforkjempernes tunnelsyn er hyklersk, uetisk og umoralsk.
Milliardtap etter at Agder Gruppen melder oppbud
Gigantkonkurs for Agder Gruppen, etter hard satsning på elektriske gravemaskiner og det grønne skiftet. Med rundt en milliard i gjeld vil kreditorer rammes hardt. 220 ansatte i Norge og Sverige…
Iranske rapper Toomaj Salehi er dømt til døden for å ha støttet protester
Rapperen har sittet fengslet i mer enn halvannet år for å ha støttet protestene som ble utløst da Mahsa Amini døde i politiets varetekt i Iran i 2022.
Bergen Fringe Festival vil være «judenrein» (+)
Bergen Fringe Festival droppet kunstner Ori Lenkinski, da de oppdaget at hun bodde i Israel. Festivalen er utsatt på ubestemt tid.
Skogpod 24. april 2024
Hans Rustad deler sine tanker og refleksjoner mens han går tur med hunden i skogen. Hvis du setter pris på skogpoddene så Vipps oss gjerne på 13629. Alle bidrag hjelper.
Video av knivangrep på biskop «kan gi næring til terror»
En australsk domstol forlenger pålegget om at X/Twitter må fjerne videoen av et knivangrep mot en biskop i Sydney. Myndighetene mener at videoen kan gi næring til terror eller nøre…
Oslo-rektor til sykehus etter å ha blitt angrepet av mindreårig gutt
Så har det skjedd: En rektor ved en skole øst i Oslo ble tirsdag utsatt for et voldsangrep av en mindreårig gutt. Hendelsen var så alvorlig at rektoren ble sendt…
Manns­utvalget vil gi menn lik rett til foreldre­permisjon
Større oppmerksomhet om gutter og menns likestillings­utfordringer vil styrke likestillings­politikken, slår Mannsutvalget fast i sin utredning.
Tre sudanesere pågrepet etter fem dødsfall blant båtmigranter
Båtmigrantene fortsetter å flomme inn over Den engelske kanal. Britene mangler politisk evne og vilje til å forhindre invasjonen.
Milliardene forsvinner, «Tatt av vinden» (+)
Mer enn et dusin kostbare havvind­prosjekter er enten stanset eller forsinket. Kostnadene har økt med 60 prosent på tre år. Fortsatt kastes milliarder av dollar etter klimafiaskoen.
Tyske skole­elever presses til å konvertere til islam (+)
Situasjonen i tyske skoler er dramatisk, sier en kilde i det tyske sikkerhets­apparatet: Foreldrene til tyske elever forteller at barna deres vil konvertere til islam fordi de føler seg presset…
Billed­skjønnhet i form­struktur og farge­partikler (+)
Anne Kristine Thorsby og Rolf Nerli forvandler på hver sin måte naturinntrykk til stadier i koloristisk fylde og visuell poesi. De utnytter et billedrom som er større enn naturen selv.…
Underslag i KrF: Trolig blant de største i norsk politikk
En KrF-ansatt på fylkesnivå er anmeldt for underslag på inntil en million kroner. Underslaget er trolig blant de største i et norsk politisk parti.
NTB «forstår» Palestina­demonstranter i USA (+)
Når NTB skal skrive om demonstrasjoner som lammer undervisning og trafikk og truende oppførsel overfor jødiske studerende, anlegges en forståelsesfull tone. Det er politiet som angriper fredelige demonstranter.
Greta gjør det Greta gjør fordi Greta nyter overklasse­privilegier (+)
Greta Thunberg kan bekymrings­løst håne politiet og folk som aldri har gjort annet enn å oppføre seg og bidra til samfunnet. Men virkelig­heten hennes er forbeholdt kun noen få mennesker.…
Malmö: Jurist Soheil Naderi dømt for bedrageri av eldre mennesker (+)
Den Malmö-baserte juristen Soheil Naderi er dømt til fem og et halvt års fengsel for blant annet å ha svindlet demente eldre mennesker.
Film av Demokrater som feirer med Ukrainas flagg forlangt slettet
Republikaneren Thomas Massie filmet Demokrater i Representantenes hus som viftet med ukrainske flagg da pakken på 61 milliarder dollar ble vedtatt lørdag. Det likte Demokratene dårlig. Velgerne synes ikke noe…
Demonstrantene samlet seg utenfor Chuck Schumers hus
Gaza-demonstranter samlet seg foran huset til leder av flertallsleder i Senatet, Chuck Schumer, som i natt sørget for 17 milliarder dollar i militær hjelp til Israel. Demokratene er dypt splittet.…
To barn funnet døde etter alvorlig hendelse i Södertälje i Sverige
To barn er døde etter en alvorlig forbrytelse i Södertälje tirsdag kveld, opplyser politiet.
Skudd avfyrt på utested i Oslo
Politiet har ennå ikke kontroll på noen gjerningspersoner og ønsker ikke å gå ut med flere detaljer av hensyn til etterforskningen.
Ungdommen bryr seg ikke om klimakrisen (+)
I et debattinnlegg i Bergens Tidende 20. april går studenten Leah Låstad Bjerkvoll ved UiB ut med sin bekymring: Hun har aldri møtt jevnaldrende som genuint bryr seg om klimasaken.…

Dagens motiv

Pengene bak Gaza-demoene i USA (+)
Mark Levin avslører hvem som finansierer demonstrasjonene rundt om i USA, som både stenger ned campus, truer jødiske studenter og lærere og blokkerer gater og broer. Det er donorer rundt…
Document Radio 24. april 2024
Document Radio med Hans Rustad og Helena Edlund sendes kl. 09:00
Mann med machete skutt og drept av politiet på bibliotek i Tyskland
NTB fremholder at 31-åringen var tysk statsborger, men opplyser ingenting om mannens etnisitet.
Juksemaker blir leder i energi- og miljøfraksjonen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe
Avgått helseminister Ingvild Kjerkol er valgt til ny leder i energi- og miljøfraksjonen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.
Støre: – Sosialdemokratiet skal ikke frykte at folk får kunnskap (+)
– Jeg har tro på at vi som sosialdemokrati ikke skal frykte at folk får kunnskap, sier Jonas Gahr Støre.
Greta Thunberg må møte i retten
Ifølge rettsdokumentene nekter Thunberg straffskyld etter tiltalen.
Ukraina-pakken gikk videre i Senatet i USA
Den store støttepakken til Ukraina har med stort flertall gått videre i Senatet i USA. Det samme gjelder milliardstøtte til Israel og Taiwan.
Fakkel kastet mot synagogen i Trondheim (+)
En fakkel ble onsdag i forrige uke kastet over sikkerhets­gjerdet rundt synagogen i Trondheim og inn i bakgården hvor den landet på en pergola, opplyser politiet i Trondheim til VG.…
– Rwanda er tryggere enn London
Britenes utenriks­minister ga Londons muslimske borger­mester Sadiq Khan et stikk ved å hevde at Rwandas kristne hoved­stad Kigali «uten tvil er tryggere enn London».
Tre personer siktet for å ha fulgt etter Sylvi Listhaug
PST har pågrepet tre kvinner for å ha fulgt etter Frp-leder Sylvi Listhaug. De er siktet for medvirkning til «angrep på de høyeste stats­organenes virksomhet». – Det mest truende jeg…
Doc-TV 23. april: EU ønsker en superstat, og jødehatet eskalerer
Mario Draghi er den ultimate EU-teknokraten. Han fremmer på en subtil måte fremveksten av EU som superstat. Britenes statsminister Rishi Sunak forsøker nok en gang å sende båtmigranter til Rwanda.…
Totalitær tankegang vokser
Det er islam og muslimsk innvandring som er den virkelige trusselen mot tradisjonsbasert norsk samfunnsliv – utviklet med basis i kristen kultur og arbeiderbevegelsens ideer, som solidaritet og samvirke.
Skogpod 23. april 2024
Hans Rustad deler sine tanker og refleksjoner mens han går tur med hunden i skogen. Hvis du setter pris på skogpoddene så Vipps oss gjerne på 13629. Alle bidrag hjelper.
Indias statsminister anklages for hate­fulle ytringer; kalte muslimer for infiltratører
På et valgkampmøte søndag fikk Narendra Modi voldsom kritikk for å spre anti-muslimsk propaganda og konspirasjonsteorier om at muslimer bygger store familier for å erstatte hinduer.
Uforståelig lovforslag om uthuling av sikkerhet på flyplasser
40 av landets 43 flyplasser har ikke fast utstasjonert politi. Det er derfor vekterne som må hindre og håndtere farlige situasjoner hvis de oppstår. Det er ikke den norske stats…
Politimann anker dom for vold i Kongsberg
Lagmannsretten har dømt en politimann til 120 dagers fengsel for vold mot Kevin Simensen i Kongsberg i november 2022. Forsvareren varsler anke til Høyesterett.
Love jihad i India
Indiske nyhets­kanaler serverer dag­lig historier om «love jihad». 20. april arresterte politiet en mann for å ha bort­ført og tvangs­giftet en mindre­årig jente for så å selge henne i Nepal.…
Politiet grep inn: Palestina-aktivister lempet vekk fra Norges Bank
Politiet fjernet tirsdag tolv Palestina-aktivister som blokkerte inngangene til Norges Bank. Samtlige blir anmeldt.
Energidirektiv: Ber kommisjonen true Norge med frist
Både fornybardirektivet og energieffektiviserings­direktivet er en del av EUs fjerde energimarkedspakke. Nå henvender 23 norske organisasjoner seg til kommisjonen og oppfordrer den til å legge press på Norge for å…
Dødsliste sprer seg etter drapet i Norrköping
Litt over en uke etter at en 16-åring ble skutt og drept i Norrköping, sirkulerer det nå en dødsliste med syv andre tenåringer utpekt som mål.
Sadiq Khan: – Det har vært en økning i islamofobi og muslimhat
Borgermesteren i London, Sadiq Khan, hånet Donald Trump under en eid-feiring i London og påsto at det har vært en økning i islamofobi og muslimhat.
Frifinnelsen av dr. Päivi Räsänen, og biskop Juhana Pohjola skal opp for finsk høyesterett
Finlands høyesterett har kunngjort at den vil tillate påtalemyndigheten å anke frifinnelsen av det finske parlamentsmedlemmet, dr. Päivi Räsänen, og biskop Juhana Pohjola fra det evangelisk-lutherske misjonsbispedømmet i Finland. Dato…
Jerry Seinfeld: Filmbransjen er død
Film har falt fra toppen i kultur­bransjens hierarki og er ikke lenger noe folk snakker om. Før gikk folk og så nye filmer, og de snakket om dem. Nå bryr…
Sunak med største Ukraina-bidrag til nå
Storbritannia følger etter USA og øker støtten til Ukraina. Rishi Sunak kommer til Polen hvor han skal møte Donald Tusk og Jens Stoltenberg. Der vil han kunngjøre britenes største støttepakke til…
En person pågrepet etter knivstikkingen ved Oslo S
En 17-åring er pågrepet etter at en 17 år gammel gutt ble knivstukket ved Oslo S søndag. To er fortsatt ettersøkt.
Kent til Bergen torsdag 25.04: Den grønne bobleøkonomien
Kent Andersen holder foredrag i Credokirken i Bergen torsdag kl 1900, invitert av tre av Konservativts lokallag. Tema er Den grønne bobleøkonomien.
Mange mord gjør at politiet på Innlandet ikke kan etterforske voldtekter
Det har vært uvanlig mange drap i Norge de siste månedene. Mange mord gjør at politiet på Innlandet ikke kan etterforske voldtekter. Flere saker henlegges.
Bit for bit kapitulerer Europa for muslimenes trusler
At europeiske stats­ledere kappes om å være mest pro-palestinsk og efter­givende over­for muslimer, synes ikke å dempe terror­trusselen mot Europa. Nu truer IS med angrep på arenaer over hele kontinentet.…
Gaza-aktivister skaper utrygghet for jødiske studenter, pågrepet ved Yale

45 Gaza-aktivister ble pågrepet mandag utenfor Yale University etter at de hadde blokkert veiene. NTB kaller dem «palestinavennlige». Gaza-aktivister har lammet campus ved flere universiteter, deriblant Columbia og New York.

 
Oslo: «Det kan bli som Sverige her om fem år»

Bydeler som Grønland og Tøyen i Oslo sliter med stadig grovere kriminalitet. «Det kan bli som Sverige her om fem år», frykter en lokal butikkeier som ønsker å være anonym.

 
Trump anklages nå også for å ha korrumpert valget i 2016

Det finnes ingen grenser for hva mediene og Demokratene kan påstå om Trump. Under første dag av rettssaken i New York mandag, påsto aktoratet at Trump også hadde forsøkt å…

 
Nav ber arbeidsgivere åpne dørene for ukrainere

Sju prosent av de 76.000 arbeidsledige i Norge er ukrainere. Nå ber Nav arbeidsgivere om å åpne opp døren og gi dem en sjanse.

 

Kort

En ny e-bok om farmasiselskapet Pfizer og deres koronavaksiner er nå i salg.
According to the book, Pfizer knew during the clinical trial that its COVID-19 mRNA drug was harmful on a large scale, could be shed from person to person, and even contributed to deaths. Despite this knowledge, Pfizer and the FDA, assisted by the CDC and mainstream media, suppressed this information and prevented people from being able to give informed consent to receive treatment. I følge boka visste Pfizer under den kliniske studien at dets Covid-19 mRNA-medikament var skadelig i stor skala, kunne overføres fra person til person, og til og med bidro til dødsfall. Til tross for denne kunnskapen, undertrykte Pfizer og FDA, assistert av CDC og mainstream media, denne informasjonen og hindret folk i å kunne gi informert samtykke til å motta behandling. (DailyClout)
 

Kultur

Et dårlig iscenesatt teater – for hva?

Alle skjønner at nøkkel­overrekkelsen ved statsråd­skifter er et fast ritual med sine ditto spilleregler som krever at den påtroppende statsråden sier noe pent om den avtroppende. Men er det virkelig nødvendig å smøre så tykt på at tærne krøller seg og det blir krevende å gjøre gode miner til slett spill? Det er ikke lett å forstå hva som er den nye helse­minister Jan Christian Vestres hensikt når han sier noe så hinsides absurd om den skandaliserte juskemaker Ingvild Kjerkol at hennes avgang er «et tap for landet», for deretter å omfavne henne med en patos som er i klasse med et farvel med den som skal dra ut i krigen. Er det en practical joke der han prøver å finne ut om folk virkelig lar seg avspise med et så dårlig iscenesatt teater uten at skuespillerne blir ledd ut av scenen? Er det en form for ydmykelse? Altså første fase i en langsiktig plan for rehabilitering av Kjerkol, slik at en retur til maktens tinde for plagiatrisen ikke skal være altfor langt unna? Foto: Lise Åserud / NTB.