Påtale­myndig­heten har omsider tatt ut tiltale mot den 18 år gamle afghaneren som drepte to jevnaldrende landsmenn og skadet en tredje i Trondheim i fjor høst.

Det melder TV 2.

Det var den 17. september 2018 at politiet rykket ut til en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum, hvor det befant seg en død og to hardt skadde ungdommer. Den ene av de to skadede døde kort tid senere på St. Olavs hospital, mens tredjemann ble operert og siden utskrevet fra sykehuset.

Samtlige involverte var kommet til Norge som enslige asylsøkere.

Gjerningspersonen, også han flyktning fra Afghanistan, rømte fra leiligheten etter drapene. Politiet lokaliserte gjerningsmannen på jernbanestasjonen i Trondheim, og da forsøkte han å stikke seg selv gjentatte ganger i magen.

Politiet besluttet derfor å skyte han i foten, og kort tid etter ble han pågrepet. Dagen etter drapet ble gjerningsmannen siktet for to forsettlige drap.

Påtalemyndigheten legger ned påstand om tvungent psykisk helsevern fordi tiltalte skal ha vært psykotisk i gjernings­øyeblikket, skriver TV 2. Rettssaken starter mandag 18. mars i Sør-Trøndelag tingrett.

Ifølge tiltalen brukte gjerningsmannen kniv og hammer i drapene. Begge ofrene ble påført flere slag mot hodet, samt flere knivstikk.

Det 19 år gamle offeret døde som følge av stikkskader i brystet, og 17-åringen døde som følge av hodeskadene han ble påført.

Frivillige som hjelper asylsøkere i Trondheim, hadde lenge advart om at unge asylsøkere i byen var å anse som «tikkende bomber» og at de tilhørte en «særlig risikogruppe».

En sentralt plassert kilde i saken har opplyst til Document at det ble funnet store kontantbeløp både på gjerningsmannen og det ene offeret i saken.

Familien til den ene av de drepte søkte asyl i Norge etter å ha fått innvilget visum for å delta i begravelsen. Trondheim kommune betalte for reisen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.