Dag: 6. desember 2018

Teatersjef Sibue-Birkeland på Black Box sier hun «håper inderlig det ikke er noen sammenheng» mellom attentatet mot Waras hjem og stykket «Ways of seeing».

Les Mer...

Også Eivind Trædal (MDG) reagerer på teaterforestillingen etter attentatet mot Wara: – Black box burde tenkt seg om en gang til, skriver han på egen facebookside.

Les Mer...

Peter Paul Rubens (1577-1640) Olje på eikepanel, 221 x 181 cm, Museo del Prado, Madrid De tre gratier, på gresk Χάριτες (Charites) har siden antikken vært et yndet motiv i både skulptur og malerkunst. De tre damer var Zevs’ døtre, og het Αγλαΐα (Aglaia – strålende), Ευφροσύνη (Eufrosuni – glede) og Θάλεια (Thaleia – blomstrende) […]

Les Mer...

I natt ble landets justisminister utsatt for et terrorforsøk. Det ligger snublende nær å tenke seg hvor inspirasjonen kommer fra: fra scenen på teateret Black Box. Om dette er det helt tyst i NRK og TV 2.

Les Mer...

De folkevalgte i Latvia sier de ikke vil signere FNs migrasjonspakt. Dermed føyer de seg inn i rekken av land som har avvist FNs ambisiøse plan.

Les Mer...

Arbeiderpartiet rykker kraftig fram på partimålingen Sentio har utført for Dagens Næringsliv. Partiet står nå med en oppslutning på 30 prosent.

Les Mer...

Den jødiske chanukka-festen er godt i gang. Hanerot halalu er en av de tradisjonelle sangene vi synger da, og teksten forteller om hvordan lysene i Templet brant i åtte dager, selv om det kun var olje nok til én dag. Det finnes mange forskjellige melodier til Hanerot halalu, og jeg er spesielt glad i denne. […]

Les Mer...

Venstre-topp Abid Raja har skværet opp med partileder Trine Skei Grande, som midt i budsjettprosessen på Stortinget skjelte ut partifellen i andres påhør.

Les Mer...

PFU har felt Document for brudd på god presseskikk. Utvalget mener vi stigmatiserer innvandrere, men deres definisjon av stigmatisering beskytter gjerningsmennene. Mønstre alle kan se blir benektet. Sammenhengene må ikke omtales.

Les Mer...

Alle de ledende indeksene på New York-børsen falt i underkant av to prosent. Pågripelsen av en av toppsjefene til Huawei har utløst nervøsitet. Ingen vet hvor dette ender.

Les Mer...