Tavle

Fylkesleder for Demokratene i Sør-Trøndelag, Kristian Kahrs, er ekskludert fra partiet. Under årsmøtet stilte Kahrs som kandidat til ledervervet i partiet. Han tapte voteringen, men det skulle altså bli verre for Kahrs, som nå er uønsket i partiet. I pressemeldingen fra partiet Demokratene står det at Kahrs er «ekskludert fra partiet for å oppføre seg på en måte som er til skade for partiet.»

Partiet mener begeret rant over da Kristian Kahrs kvelden før landsmøtet delte ut brennevin iført en Rosenborg-trøye i baren på hotellet de var på. I pressemeldingen står det at flere som var til stede reagerte på oppførselen.

Kommunikasjonsrådgiver i Demokratene, Erik Grifford utdyper hva det ble reagert på under årsmøtets gallamiddag.

– Vi skulle ha gallamiddag og alle hadde pynta seg i skjorte, slips og dress. Men han gikk rundt i RBK-trøya og delte ut hjemmebrent. Det var ikke akkurat god reklame for partiet, sier Erik Gifford til Adresseavisen. Han er personlig kommunikasjonsrådgiver for lederen i Demokratene, Kim Steinar Kjærner-Strømberg.

Kahrs ser at hendelsen rundt årsmøte-middagen var uheldig, men han mener likevel at episoden brukes som en unnskyldning for å få han ut av partiet.

– Jeg hadde ei flaske med serbisk brennevin, og skulle selvfølgelig ikke ha tatt med den i restauranten. Men med tanke på alt det andre som har skjedd internt i partiet, er dette bare en unnskyldning for å få meg vekk, sier Kahrs.

Det ligger mer bak eksklusjonen enn serbisk brennevin og fotballdrakter. Private lydopptak, men også Kahrs’ politiske meninger er problematiske for partiet.

– Han har et politisk standpunkt som er langt unna vårt eget. Han er både anti-NATO og anti-USA. Det har vi hatt problemer med. I tillegg har han gjort opptak av telefonsamtaler og møter over en kaffekopp uten å si ifra. Slikt kan vi ikke ha noe av, sier Gifford.

Kahrs mener at ekskluderingen skyldes at han skal ha avslørt uærlig spill fra folk i ledelsen. Han mener også at opptak av telefonsamtaler og møter er etisk forsvarlig.

– Det er etisk forsvarlig og i henhold til loven. I et parti som Demokratene er opptak av samtaler nødvendig, når man ser det usedvanlig skitne spillet i partiet, sier Kahrs.

Kahrs håper på et ekstraordinært landsmøte der han kan legge frem bevisene han har samlet om ledelsen.

Morgenbladet har i siste utgave et oppslag om den ny formannen som er lite flatterende. Han oppgir stillinger og utdannelse han ikke har og har anvendte fire-fem alias på nett som alle skryter uhemmet av den nye formannen. Han hevder å ha vært innom både kjente universitet i USA og Goldman Sachs, foruten undervisningsstilling i statsvitenskap ved UiO. Problemet er bare at ingen kjenner til mannen. Kim Steinar Kjærner-Strømberg skal bruke trusler mot de som trår ham litt for nære, slike som Kahrs. Når Morgenbladet drar opp på Kaldbakken for å intervjue ham gjemmer han seg bak gardinene.

 

Adresseavisen