Nytt

Jeg trodde vi ikke behøvde å diskutere denne saken lenger, men siden journaliststanden er noen betalte løgnere i ideologiens tjeneste, har de dessverre samvittighet til å fortsette med oppspinnet sitt rundt den.

Den tidligere Breitbart-journalisten Michelle Fields har fremmet påstander om overfall fra Donald Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski (bildet).

corey.lewandowski

For det første hevdet hun, og andre journalister fra Breitbart, Washington Post og Politico, at hun ble forsøkt dratt ned mot bakken av Lewandowski. Videobevisene (se disse nederst i artikkelen) viser derimot at dette var en grov løgn. Hennes opprinnelige forklaring hos Breitbart:

Trump acknowledged the question, but before he could answer I was jolted backwards. Someone had grabbed me tightly by the arm and yanked me down.

[…] The Washington Post’s Ben Terris immediately remarked that it was Trump’s campaign manager, Corey Lewandowski, who aggressively tried to pull me to the ground.

[…] Campaign managers aren’t supposed to try to forcefully throw reporters to the ground.

For det andre postet hun etter hendelsen et bilde av blåmerker nederst på underarmen. Problemet er bare at overvåkningsvideoen (se den andre videoen under) antyder at Lewandowksi var i kontakt med overarmen.

fields30n-4-web

At Fields ble berørt på overarmen, gjorde tydeligvis veldig vondt for den nedre delen av underarmen.

Norske medier bør svare på en rekke ting:

For det første hvorfor de ikke gir særlig kontekst til saken, for eksempel om hvordan Michelle Fields har skiftet forklaring ettersom nye videoer har kommet til overflaten.

For det andre hvorfor de bare viser en video av hendelsen som er stillbilder i rekkefølge, men aldri viser den mer flytende videoen (den første under).

For det tredje hvorfor de ikke problematiserer blåmerket på underarmen med tanke på at kontakten til Lewandowski var i kontakt med overarmen.

For det fjerde hvorfor de ikke nevner eller publiserer lydopptaket (se helt nederst) av Fields etter hendelsen, som avslører at hun ikke akkurat var veldig traumatisert eller i en smertetilstand.

Lewandowski er ikke uten synd. Han hevdet at han aldri var borti Fields, noe han altså var (så vidt). Dessverre er det den eneste konteksten norske medier kommer til å gi.

Fraværende journalistisk integritet

Som vanlig sitter de som kun får informasjon fra den etablerte pressen igjen med et totalt feilaktig inntrykk. Helt vitale opplysninger om amerikansk politikk når så godt som aldri nordmenn om ikke disse setter republikanerne, og da særlig Donald Trump, i et dårlig lys.

Har man for vane å forholde seg til primærkildene, vet man at dette ikke dreier seg om noen enkelttilfeller her og der. Nordmenn blir systematisk hjernevasket.

Oppegående mennesker bør kunne se at denne bestemte saken er blant de berømmelige tilfellene av at én fjær gjøres om til tusen høns. Men Trump har gale meninger, ergo er alt tillatt for å felle ham.

Hva med å gå etter Hillary Clinton for å være en marionett for sine donorer? Eller for destabilisering av Midtøsten (ikke akkurat en bagatell), e-post-skandalen (som hun er under etterforskning for), Benghazi-skandalen (også gjenstand for etterforskning), Kosovo-skandalen, Filegate-skandalen, Whitewater-skandalen, Juanita Broaddrick-affæren etc.?

Kjenner i det hele tatt nordmenn til alt dette? Gjør amerikanere det for den saks skyld? Hvor mye kan man egentlig slippe unna med om man tilhører den rette siden av politikken?

I stedet går man etter Trump for alt mulig vås. Gjerne ved å vri skylden over på ham for at noen fysisk angriper møtene hans, insinuerer at han har liten penis, lyver om grove overfall fra kampanjen hans eller lignende. Der Clinton er skyldig i å gjøre ondskapsfulle ting, er Trump stort sett skyldig i å forsvare seg verbalt mot en strøm av angrep.

Man kaller han også en nazi for å påpeke det åpenlyse empiriske faktumet at det kommer et hat fra islam, eller at illegal innvandring over den sørlige grensen leder til en eksplosjon i kriminalitetsratene.

Om dette er så latterlig, skulle det vel være rimelig enkelt å tilbakevise uttalelsene med logiske argumenter og data? Når disse ikke er så behjelpelige, noe de definitivt ikke er for de liberale, blir visst det å trekke nazi-kortet eneste utvei. Slik gir man seg selv også retten til å gå til fysiske angrep.

Eventuelt bare dikter man opp at han flørter med Ku Klux Klan (en grov løgn som jeg omhyggelig har tilbakevist her).

Er det noen som bør straffes for Lewandowski-episoden, om man ser på de harde fakta, så er det Fields for å ha levert en falsk anmeldelse til politiet. Pressen bør også boikottes for sin manglende troverdighet, om det betalende publikum verdsetter journalistisk integritet.

 

Videoer av episoden:

Lydopptak av reaksjonen til Michelle Fields: