Nytt

De siste par døgnene har nok en oppdiktet mediehistorie mot Donald Trump blitt avslørt.

Breitbart-reporteren Michelle Fields hevdet å ha blitt overfalt av Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski, som visstnok tok tak i henne og forsøkte å dra henne ned mot gulvet under et Trump-møte. Hendelsen ble anmeldt. Mediene har gjort en stor sak ut av dette, og brukt det som videre ammunisjon for at Trump-campen har voldelige tendenser.

Rommet var smekkfullt av pressefolk. Ben Terris, en journalist fra Washington Post, var der, og støttet hennes versjon fullt ut: Lewandowski hadde angrepet henne og presset henne ned mot gulvet. En anonym kilde, og hvem vet om denne i det hele tatt eksisterer, ble sitert på det samme hos Politico. Jaime Weinstein, kjæresten til Field og redaktør for Daily Caller, insisterte også på at det skjedde. Ingen journalister som var i rommet har kommet fram og motsagt forklaringen.

Trump, som hadde ryggen til under episoden, men lente seg på hva Secret Service-agenter hadde sett, ble anklaget for uærlighet for å støtte sin medarbeider og foreslå at det hele kanskje var oppdiktet.

Dessverre for Fields ble øyeblikket ved et lykketreff fanget på film. Klippet viser at Lewandowski bare går forbi henne, og så vidt skyver henne til siden idet hun forsøker å stille Trump et spørsmål. Ingenting tilsier et overfall, og han drar henne heller ikke ned mot gulvet. Det hele virker nokså udramatisk. Videoen er å finne i reportasjen til Fox News under:

Breitbarts ledelse har etter dette naturlig nok nektet å støtte henne.

Oppsiktsvekkende nok, og dette sier uhyre mye om mentaliteten til menneskene som jobber i massemediene, har den beslutningen ledet til et opprør innad i organisasjonen. Fire ansatte, inkludert Fields, har til nå sagt opp i protest.

Hva som virkelig er forstyrrende med saken, er hvor mange i mediene (og fra flere publikasjoner) som aktivt har støttet opp om og verifisert historien til Fields. Alt er visst tillatt for å sette kjepper i hjulene på Trump.