Senator Ted Cruz (R) vil støtte Demokratenes forslag om en ny lov som omhandler medieorganisasjoners rett til å opprette formelle karteller for å forhandle med Big Tech-selskaper.

Dette fortalte flere kongressassistenter og andre som er kjent med prosessen til Breitbart News onsdag.

Hvis dette stemmer, at Cruz muliggjør at Senatet kan innføre en lov som i sin formulering vil være til fordel for Big Tech-selskapene og hovedstrømsmedier, så kan hans politiske fremtid stå på spill.

Bak lovforslaget, som har navnet Journalism Competition and Preservation Act (JCPA), står Demokratenes senator Amy Klobuchar.

Det er bare noen uker siden Cruz sa at han ville stille klare krav til JCPA. Dette formulerte han i et tillegg til loven som irriterte Klobuchar nok til at hun trakk sitt eget lovforslag.

Den opprinnelige Cruz-endringen for noen uker siden kompliserte forsøkene fra lovforslagsstillere for å få forslaget ut av Senatets rettskomité. Grunnen til det var at mens Kennedy støttet det – som andre Republikanske støttespillere av JCPA – var Demokratene og Klobuchar motstandere av tilleget i teksten.

Men nå har Cruz bestemt seg for å gi sin støtte til det opprinnelige forslaget fra Klobuchar. Dermed vil forslaget bli godkjent av Senatets juridiske komité og bli behandlet av hele Senatet

Cruz har ikke besvart Breitbarts henvendelser. Flere Cruz-ansatte har nektet å svare på om han gjorde en avtale med Klobuchar, og de har nektet å stille senatoren tilgjengelig for et intervju for å forklare seg.

En talsperson for Cruz nøyer seg med å si at Cruz støtter First Amendment, som ifølge grunnloven sikrer amerikanske borgere ytringsfrihet. Men kontoret til Cruz vil ikke svare spesifikt på spørsmålet om hvorvidt han har godkjent JCPA-forslaget til Klobuchar.

Dog er det klare tegn på at Cruz har skiftet mening.

Late Wednesday, the committee circulated a clarifying amendment that does exactly what the various committee aides told Breitbart News that Cruz had caved to Klobuchar on: Alters the original Cruz amendment text, and removes things that Klobuchar said she could not support.

Senator John Kennedy (R) har bekreftet at Cruz har bøyd seg for kravene til Klobuchar.

Tilhengere av JCPA har hevdet at det ville hjelpe konservative å slå tilbake mot Big Tech. Flere har uttrykt skepsis til dette, og hevder at loven vil gjøre situasjonen for konservative og lokale små medier enda vanskeligere.

Kennedys kontor sier i en uttalelse:

Vi har nådd en avtale som klargjør hva lovforslaget var utformet for å gjøre: gi lokale nyhetskanaler et reelt sete ved forhandlingsbordet og hindre teknologiselskapene fra å strupe, filtrere, undertrykke eller kuratere innhold. Den eneste grunnen jeg kan se for partier til å motsette seg dette lovforslaget, er at de har et problem enten med sunn markedskonkurranse eller ytringsfrihet.

Klobuchar, som trakk tilbake sitt eget lovforslag på grunn av begrensningene som Cruz og andre Republikanere krevde, forventes nå å fremme forslaget på nytt i dag, torsdag. Med støtte fra Cruz vil Demokratenes forslag bli vedtatt.

Kommentarfeltene under artikkelen raser mot Cruz. De to øverste kommentarene når jeg leser saken, er som følger:

– Of course he did…can’t trust him.

– Lyin Ted the traitor.

Ted Cruz Caves to Democrat Amy Klobuchar on Media Cartel Bill 



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.