Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Hamas ikke er en terrororganisasjon, men frihetskjempere som kjemper for å forsvare sitt land.

Mens Hamas er bredt fordømt for sin bestialske terror mot Israel, kommer nå Tyrkias president Erdogan på banen og erklærer at Hamas slett ikke er terrorister. De er «frihetskjempere».

Erdogan retter i stedet sitt sinne mot Israel, som ble utsatt for angrepet. Han sier at han ikke kommer til å dra til Israel slik han hadde planlagt.

Han anklager også Israel for å ha utnyttet Tyrkias gode intensjoner.

NTB melder om saken.

Videre slår han fast at Hamas kun har gått til krig for å forsvare sitt land.

Presidenten understreker at Tyrkia ikke har noen problemer med den israelske staten, men med landets politikk overfor palestinerne.

Mange vil erindre hvordan nettopp Erdogan har gjort kamp mot terrorisme til en slags politisk fanesak for seg selv og sitt parti.

Blant annet har han brukt Sveriges angivelig manglende innsats mot terrorister som argument for å trenere svensk medlemskap i Nato.

Men den terrorismen han har i tankene, er åpenbart knyttet til dem som våger å kritisere eller stå i veien for hans stadig mer autoritære og islamistisk orienterte regime. Det gjelder da spesielt kurdere og generell politisk opposisjon i Tyrkia.

For Erdogan er motstand mot Tyrkias regjering «terrorisme», mens nedslakting av kvinner og barn i Israel, er «frihetskamp».

Les også: 

Erdogan: Israel må oppføre seg som en stat

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.