Nytt

Klassekampens Åse Brandvold har funnet ut at det skjuler seg en høyreekstrem fantast på Aurskog. Der har  Fremskrittspartipolitiker og studieleder i Aurskog-Høland Frp Tom Vidar Grasmo Nilsen drevet Facebook-gruppen Nordisk Legion, som ifølge avisen er «en lukket gruppe full av innvandringsfiendtlig voldsretorikk og forsvar av den nordiske rase».

Nazi-kortet virker å være på sin plass, hvis profilen er ekte. Det bestrider Grasmo Nilsen.

Saken er ytterst kjedelig for Fremskrittspartiet.

Klassekampen ville hatt større troverdighet hvis avisen hadde unnlatt å klaske et bilde av Siv Jensen sammen med Grasmo Nilsen på forsiden. Jensen har overhodet ingen sympati for slike meninger og det vet avisen utmerket. Men fristelsen ble for stor. Den type skadefryd tjener ikke den saken man angivelig er ute i. Eller? Er det en helt annen sak? Å henge folk for noe de ikke har gjort, men ved guilt by association, er en annen sak.

Nettet lar fantasiene blomstre, og språkblomstene til herrene bak Nordisk Legion er giftige.

De som samles under samme fane i Nordisk Legion er blant annet tidligere frontfigur i Boot Boys Ole Krogstad, leder for den norske avleggeren av Svenska Motstandsrörelsen Stefan Lund og tidligere medlem av Nasjonalalliansen (tidligere Hvit valgallianse) Jon Christian Gulbrandsen.

Saga Berlin fra det nynazistiske partiet Svenskarnas parti deltar også i diskusjonene om organisering, hvor også Ronny Bårdsen deltar.

Bårdsen er bosatt i Tønsberg, men er opprinnelig fra Vennesla, hvor han var med i et nynazistisk miljø. I dag kaller han seg nasjonalist.

I diskusjonen på Facebook sier han:

«Det skjer ting i Norge. Og foreløpig er det bra at ikke alle vet om alt.»

;

Det spesielle med den som ytrer seg under navnet Grasmo Nilsen er at han skriver om å være smart for å få folk med seg. Det kan virke som han mener man skal late som om man mener noe annet enn man egentlig gjør, f.eks. mener han det var et sjakktrekk av Frp å legge forsvar for Israel inn i sitt program. Det etterlater et spørsmål om hva han da egentlig mener, om Israel og annet.

Grasmo Nilsen påstår at det er noen andre som har laget Facebook-siden. Siden er nå stengt på Facebook.Er det sannsynlig at en slik side kan eksistere i lengre tid uten at vedkommende blir klar over at noen utgir seg for ham, med et så betent innhold?

Klassekampen tror ikke på dementiene. De har stor fallhøyde hvis de tar feil. Trolig kommer det flere skjermdumper.

Klassekampen/Brandvold begrunner hvorfor de mener profilen er Grasmo Nilsens: http://klassekampen.no/60975/article/item/null/avslorende-skjermbilde