Taliban angriper Kabul

Christian Skaug

Taliban-milits har i morgentimene i dag gått til en rekke koordinerte angrep i og utenfor Afghanistans hovedstad Kabul. Blant målene var parlamentet og andre offentlige bygninger, NATO-hovedkvarteret og andre militære mål samt utenlandske ambassader og Kabul Star Hotel. Minst 24 mennesker er rapportert drept i angrepene, som har funnet sted både med raketter og selvmordsbombere.

Taliban har påtatt seg ansvaret for det hele, og deres aksjon kommer etter at de i forrige uke hadde varlset en ny offensiv i landet, hvor det ikke har forekommet noe lignende på over et halvt år.

Aksjonen finner sted på et særdeles ugunstig tidspunkt for vestmaktene, som er i ferd med å trekke seg ut av landet mens amerikanerne i mellomtiden har forhandlet med den islamistiske terrororganisasjonen. Ved å angripe nå sender Taliban et budskap om at den vestlige kontrollen allerede er i ferd med å glippe, og at de står klare til å overta. En snarlig tilbaketrekning kan således virke som en ydmykelse.

 

BBC: Taliban launch raids on Kabul and other Afghan targets
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.